U subotu, 27. travnja 2024. godine, u Vukovaru, u organizaciji Šahovskog kluba Codeasy Vukovar, a povodom obilježavanja Dana grada Vukovara 03. svibnja, održan je 3. šahovski turnir za kadete i juniore „Vukovaru na Dar mladi igraju šah“ koji već treću godinu zaredom okuplja respektabilan broj mladih šahista.


Ovogodišnji turnir okupio je ukupno 140 mladih šahistica i šahista iz 25 klubova te je bila izuzetna čast i zadovoljstvo ugostiti sve mlade šahiste, njihove klubove, trenere i obitelji u Vukovaru.

Na turniru su natjecatelje pozdravili i zamjenik vukovarskog gradonačelnika Filip Sušac te ravnateljica škole Lidija Miletić koji su svim nazočnima zaželjeli dobrodošlicu u Vukovar, puno dobrih poteza i sportske sreće dok je turnir održan uz financiju potporu Zajednice sportskih udruga Grada Vukovara. Zamjenik gradonačelnika Sušac istaknuo je kako će Šahovski klub Codeasy ove godine, zbog svojih dobrih rezultata i rada, na svečanoj sjednici Grada Vukovara 3.svibnja biti nagrađen Plaketom grada Vukovara.

Turnir, koji se održavao u 7 kola u tempu 15 +5, i ove je godine održan u OŠ Dragutina Tadijanovića u Vukovaru, a rezultati su sljedeći:

Kategorija U8:
1. Marul Juzbašić, ŠK Šahovski Centar, Županja
2. Blago Martinović, ŠK Đuro Đaković, Slavonski Brod
3. Nikola Stanić, ŠK Velemajstor, Apatin
Najbolja kadetkinja Teodora Vukajlović

Kategorija U10:
1. Noa Juzbašić, ŠK Šahovski centar, Županja
2. Davor Padežanin, ŠK Codeasy, Vukovar
3. Iva Vouk , ŠK Novi Zagreb, Zagreb
Najbolja kadetkinja: Iva Vouk, ŠK Novi Zagreb, Zagreb

Kategorija U12:
1. Nikola Kopljar, ŠK Damin Gambit, Osijek
2. Marul Juzbašić , ŠK Šahovski centar, Županja
3. Noa Juzbašić, ŠK Šahovski centar, Županja
Najbolja kadetkinja: Anja Dokmanović U 12 , ŠK Trpinja, Trpinja

Kategorija U14:
1. Paula Jurić, ŠK Radnik, Velimirovac
2. Noa Ferdebar , ŠK Damin Gambit, Osijek
3. Dinko Obrovac , ŠL Šokadija, Babina Greda

Kategorija U 16:
1. Nikola Konjević , ŠK Codeasy, Vukovar
2. Jan Babler, ŠK Codeasy, Vukovar
3. Antun Palian, OŠL Ivankovo, Ivankovo
Najbolja kadetkinja : Anja Savić, ŠK Damin Gambit, Osijek


Kategorija U20:
1. Stjepan Damjanović, ŠK Vina Markota, Pleternica
2. Ester Jurić, ŠK Amater, Strizivojna
3. Fran Topalić, ŠK FERIT- Osijek, Osijek
Najbolja kadetkinja: Ester Jurić, ŠK Amater, Strizivojna

Svi dobitnici pehara i medalja dobili su i nagrade za ostvarena postignuća, a nagrade su simboli Grada Vukovara te ulaznice za vukovarske muzeje.

Osim ovih rezultata, članovi našeg Kluba ostvarili su sljedeće rezultate:
Kategorija U 12: Filip Jonjić 5 bodova, Petar Marušić 4,5 boda, Jakov Grgić 4 boda, Sergej Bogdan 3,5 boda, Filip Ardalić 3 boda, Noa Đuričić 3 boda Lara Radić 2, 5 boda
Kategorija U 16: Borna Radić 5 bodova, Duje Mandarić 4,5 boda, Dunja Uzelac 4 boda, Dražen Došen 4 boda, Josip Prepunić 4 boda, Eva Maltašić 3,5 boda, Roman Holub 3,5 boda, Ivano Kovačić 2,5 boda Mihael Held 2,5 boda, Sara Andrić 2 boda i Tia Kajinić 1,5 bod.
Kategorija U 20: Ladislava Knežević, 1,5 bod

Hvala svima koji su podržali i doprinijeli održavanju ovog turnira koji je već treću godinu zaredom jedan od najvećih kadetskih turnira na području cijele Hrvatske te hvala svima koji su došli u Vukovar iz 25 različitih Klubova. Vidimo se sljedeće godine u još većem broju.