Gradonačelnik Ivan Penava
Ivan Penava, prof.

 

Rođen sam 31. prosinca 1974. u Vukovaru kao drugo dijete u obitelji Zdenke i Ante Penava. Po nacionalnosti sam Hrvat. Djetinjstvo sam proveo u Vukovaru, u gradskoj četvrti Borovo naselje, gdje sam bio učenik današnje OŠ Siniše Glavaševića.

Srednju Matematičko informatičku školu upisao sam u Vukovaru. Zbog Domovinskoga rata, teških stradanja i okupacije grada, školovanje nastavljam u Gimnaziji Varaždin, a 3. i 4. razred srednje škole završavam u zagrebačkoj 15. Gimnaziji – poznatom MIOC-u.

Svoje zanimanje odlučio sam usmjeriti prema sportu s obzirom da sam se od osnovne škole vrlo aktivno i uspješno bavio veslanjem. Upisao sam Kineziološki fakultet u Zagrebu gdje sam i diplomirao 1999. godine, te stekao zvanje profesora kineziologije. Iste godine imam čast biti veslačkim reprezentativcem Hrvatske na Vojnim svjetskim igrama, a nastupao sam i na međunarodnim veslačkim regatama za veterane.

Slijedio je i povratak u Vukovar. Zaposlio sam se kao profesor tjelesne i zdravstvene kulture u Ekonomskoj školi Vukovar u kojoj sam nakon osam godina profesorskoga rada izabran za ravnatelja, što sam s uspjehom radio šest godina. Tri semestra obavljao sam i poslove vanjskog suradnika – predavača za TZK /Tjelesno zdravstvena kultura/ na Veleučilištu Lavoslav Ružička u Vukovaru.

Potaknut potrebama radnoga mjesta i vlastitom željom za proširivanjem znanja upisao sam 2010. godine doktorski studij na Ekonomskom fakultetu, gdje mi je preostalo samo obraniti završni doktorski rad na temu: Usklađenost strukovnog obrazovanja s tržištem rada. Pored toga, autor sam i nekoliko objavljenih radova iz istoga područja.

Bračno stanje: oženjen suprugom Sanjom i otac dvoje djece ( Ante i Iva )

Strani jezici: engleski – aktivno