Grad Vukovar u suradnji sa srednjim školama (Gimnazija Vukovar, Tehnička škola Nikole Tesle, Ekonomska škola Vukovar i Strukovna škola Vukovar), a kroz aktivnosti Vijeća za prevenciju organizira Norijadu 2024.

I ove godine intenzivno se radi na pripremama za zajednički svečani ispraćaj naših maturanata koji će, u okviru European dance festivala, zaplesati tradicionalni francuski Quadrilla ples na Trgu Republike Hrvatske u Vukovaru 24. svibnja s početkom u 12,00 sati i na taj način priključiti se svojim vršnjacima u drugim europskim gradovima.

Očekuje se sudjelovanje 200 maturanata iz naše četiri srednje škole:
Gimnazija Vukovar, Tehnička škola Nikole Tesle, Ekonomska škola Vukovar i Strukovna škola Marko Babić.

U tijeku je obuka maturanata koja se održava u prostoru srednjih školama u našem gradu, a osim obuke plesa Grad Vukovar osigurao je prigodne majice i kišobrane za naše maturante.

Gradsko društvo Crvenog križa Vukovar kao partner u provedbi projekta osiguralo je doručak i vodu za maturante te dežurstvo volontera za pružanje prve pomoći dok je za obuku naših maturanata zadužena Agencija Koncert iz Osijeka.

Naše maturante možete vidjeti na generalnim probama na Trgu Republike Hrvatske 16. i 17. svibnja s početkom od 13,00 sati.