Savjet za branitelje

Savjet za branitelje savjetodavno je tijelo gradonačelnika Grada Vukovara te savjetuje gradonačelnika po svim pitanjima vezanim za braniteljsku populaciju kao i rad udruga proizašlih ih Domovinskog rata.

Adresa:

  • Grad Vukovar
  • Ured 19, 2. kat
  • Dr. Franje Tuđmana 1 

Kontakt:


 

U povodu obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Vukovara, o novom Zakonu o lokalnim izborima oglasili su se upravo oni, hrvatski branitelji.

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava i Savjet za branitelje gradonačelnika Grada Vukovara polaganjem vijenca i paljenjem svijeća obilježio je godišnjicu pogibije Velimira Đereka - Sokola, jednog od poginulih zapovjednika Sajmišta.

Polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća podno spomen obilježja, Savjet za branitelje gradonačelnika Grada Vukovara obilježio je 28. godišnjicu  pogibije Petra Kačića, jednog od poginulih zapovjednika obrane Sajmišta.

Branitelji grada Korčule i općine Vela Luka pristigli su u Vukovar s vrijednom donacijom za potrebite obitelji hrvatskih branitelja Vukovara koju su preuzeli članovi Savjeta za branitelje Grada Vukovara i članovi braniteljskih udruga našega grada.

Članovi Savjeta za branitelje gradonačelnika Grada Vukovara u centralni su objekt Dječjeg vrtića Vukovar 1 dovezli oko 800 kg mandarina koje su iz Ploča stigle kao donacija za mališane vukovarskih dječjih vrtića.

Braniteljske udruge iz Opuzena i Metkovića već tradicionalno su donirale gotovo dvije tone mandarina koje su članovi Savjeta za branitelje gradonačelnika Grada Vukovara podijelili učenicima vukovarskih osnovnih škola.

10. Memorijalnom utrkom Vukovar – Tovarnik obilježena je 27. obljetnica mučeničke smrti vlč. Ivana Burika.

"Tema prosvjeda je jedna jedina: nedovoljan rad institucija na procesuiranju ratnih zločina," istaknuo je Josić.

Savjet za branitelje gradonačelnika Grada Vukovara polaganjem aranžmana i paljenjem svijeća obilježio je godišnjicu pogibije Petra Kačića, jednom od poginulih zapovjednika obrane gradskog naselja Sajmište.

Savjet za branitelje gradonačelnika Grada Vukovara održao je konferenciju za medije na kojoj je iznio stavove i reakcije vezano na potvrđene kazne za zločine počinjene na Ovčari.