×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/vijesti/2011-02-14/02
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/vijesti/2011-02-14/02

Vukovar, 14. veljače - U Gradskoj je vijećnici, 14.02., održan radni susret ravnatelja osnovnih i srednjih škola i članova Vijeća za prevenciju, kojem su pored predstavnika Grada Vukovara, Željka Pinjuha, zamjenika gradonačelnika i Siniše Mitrovića, višeg referenta za razvoj civilnog društva, rad s mladima i nacionalnim manjinama prisustvovali i načelnik Policijske postaje Vukovar Željko Šimundić, zamjenik predsjednika Vijeća za prevenciju u Gradu Vukovaru s članovima/cama Vijeća te ravnatelji/ce Marija Budimir, Pavica Lukačević, Željko Kovačević, Đorđe Lukić i stučno osoblje osnovnih i srednjih škola.

Ravnatelji su informirani o aktivnostima iz smjernica prevencije vršnjačkog nasilja radnih skupina Vijeća za prevenciju u Gradu Vukovaru kao i o programima Centra za mir iz Osijeka koji su koji su provođeni na području Osječko-baranjske županije (rad s djecom, rad s nastavnim osobljem, rad s roditeljima). Ravnatelji su prisutne informirali o planovima i programima za prevenciju vršnjačkog nasilja u školama.  Zaključeno je kako suradnju treba postaviti na još viši nivo i kako smo sada u situaciji u kojoj trebamo i određenu financijsku potporu. Vijeću je predloženo da se posveti i nagrađivanju izvrsnosti i dobrih primjera iz prakse - poput uspješnih učenika/ca i škola.
Sastanku je prethodila Odluka Vijeća za prevenciju u Gradu Vukovaru na sjednici održanoj 24. siječnja 2011. godine je, između ostalog, zaključeno kako će se 14.02. u Gradskoj vijećnici održati sastanak ravnatelja osnovnih i srednjih škola na kojemu će ravnatelji prezentirati programe, planove i hodograme rada s učenicima u svezi vršnjačkog nasilja u školama.

{gallery}vijesti/2011-02-14/02{/gallery}