{gallery}2015/11/15/01{/gallery} U okviru popratnog službenog programa Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.-2015. „Vukovar – mjesto posebnog pijeteta" u Pastoralnom centru "Sv. Bono" Franjevačkog samostana u Vukovaru dana 15. studenog 2015. godine mnoštvu okupljenih predstavljena je zbirka pjesama "Vukovarska čežnja" autora Domagoja i Krešimira Jakumetovića.

Pozdravnu riječ uputio je župnik župe sv. Filipa i Jakova u Vukovaru i gvardijan Franjevačkog samostana fra Ivica Jagodić, u ime izdavača "U pravi trenutak" okupljenima se obratio dr. Ivan Zirdum, teolog, a kratko razmatranje zbirke dao je i dr. Stanislav Šota, teolog. Predstavljanje zbirke vodila je profesorica Nevenka Špoljarić.
Pjesme, koje su nastajale tijekom 2013., 2014. i 2015. godine, prema samim riječima autora, napisane su "upravo iz razloga da bi probudile i sačuvale duh napaćenoga vukovarskoga naroda i vratile mu onu istu vjeru i nadu koju je imao u najtežim vremenima" te "kao svjedočanstvo svim novim naraštajima koji dolaze da se nikad ne zaborave heroji Vukovara, ti hrabri ljudi naše domovine; da se nikada ne zaboravi Grad heroj, temelj na kojem se stvarala i na kojem je stvorena naša hrvatska država, gdje je neprijatelj iskazao sav svoj gnjev, moć i silu, a na kraju se toliko slomio da više nije imao snagu za daljnju agresiju i pustošenja".

Odabrane stihove posvećene vukovarskim herojima, poginulim i preživjelim braniteljima Vukovara te napaćenom vukovarskom puku, Gradu i Dunavu čitali su Marija Šešo, Klaudija Gojani, Andreja Boras, Tomislav Abramović, Amalija Lovrić i Davorka Krajnović, a tri uglazbljene pjesme izveli su Zoran Hornjak, Dragutin Zeljković-Cane i vokalno-instrumentalni sastav župe Sv. Filipa i Jakova u Vukovaru "Susreti".