Vukovar-mjesto posebnog pijeteta 2018

pic 01Obilježena je 27. godišnjica masakra na Ovčari gdje su srpski agresori pogubili najmanje 200 zarobljenih hrvatskih branitelja i civila izvedenih iz vukovarske bolnice, a čiji su posmrtni ostaci nađeni u masovnoj grobnici. Njih 61 još uvijek se smatra nestalim.

pic 0111. mimohod "Vi ste naš ponos - mi smo Vaša snaga"

pic 01Komemorativnim je programom u organizaciji Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora odana počast žrtvama Veleprometa, najvećega koncentracijskoga logora nakon Drugog svjetskog rata

pic 01U sklopu obilježavanja Žrtve Borova Naselja za Domovinu, odana je počast svim nestalim hrvatskim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu.

pic 01Na mjestu masovne grobnice na farmi »Lovas« iz koje je 2001. godine ekshumirano 24 posmrtna ostatka hrvatskih branitelja i civila odana je počast paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca.

pic 01Na obali Dunava u Borovu selu odana je počast stradalim hrvatskim braniteljima i civilima koji su 1991. godine ubijeni u tom mjestu koje nastanjuje većinsko srpsko stanovništvo.

pic 01U Borovu Naselju je obilježena 27. godišnjica stradanja te vukovarske gradske četvrti u Domovinskom ratu.

pic 01Mirno i dostojanstveno obilježena je 27. obljetnica stradanja Vukovara u Domovinskom ratu 1991. godine.

pic 01Brojne su se Vukovarke i Vukovarci tradicionalno uvečer uoči 18. studenoga – Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. okupili oko spomen obilježja u krugu Opće županijske bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih veterana

pic 01Kod zavjetne kapelice na Putu spasa – kukuruznom putu upaljene su svijeće i položeni vijenci.