Vukovar-mjesto posebnog pijeteta 2017

pic 01U Gradskoj knjižnici Vukovar održan je 13. po redu novinsko-književnički susret „Grad – to ste vi", u spomen na novinara i urednika Hrvatskog radio Vukovara, ratnog izvjestitelja i književnika Sinišu Glavaševića. Događaju je nazočila zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić.

pic 01Obilježena je 26. godišnjica masakra na Ovčari gdje su srpski agresori pogubili najmanje 200 zarobljenih hrvatskih branitelja i civila izvedenih iz vukovarske bolnice, a čiji su posmrtni ostaci nađeni u masovnoj grobnici. Njih 61 još uvijek se smatra nestalim.

pic 01Na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata grada Vukovara okupila su se djeca poginulih i nestalih u Domovinskom ratu, položili vijence i zapalili svijeće nakon čega je započeo 10. mimohod "Vi ste naš ponos - mi smo Vaša snaga"

pic 01Komemorativnim je programom u organizaciji Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora odana počast žrtvama Veleprometa

 

pic 01U sklopu obilježavanja Žrtve Borova Naselja za Domovinu, odana je počast svim nestalim hrvatskim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu.

 

pic 01Na mjestu masovne grobnice na farmi »Lovas« iz koje je 2001. godine ekshumirano 24 posmrtna ostatka hrvatskih branitelja i civila odana je počast paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca.

pic 01Paljenjem svijeća na obali Dunava, polaganjem vijenca i ruža u Dunav prisjetili smo se žrtava strašnog pokolja na obali Dunava u Borovu selu.

pic 01U Borovu Naselju je obilježena 26. godišnjica stradanja te vukovarske gradske četvrti u Domovinskom ratu.

 

pic 01Mirno i dostojanstveno obilježena je 26. obljetnica stradanja Vukovara u Domovinskom ratu 1991. godine.

 

pic 01Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava primio je u posjet delegaciju Općine Srebrenica koja je u Vukovar došla odati počast žrtvama na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991., 18. studenoga.