Obilježena je 29. obljetnica stradanja civila i branitelja Bogdanovaca, a polaganjem vijenca i paljenjem svijeća, počast poginulim braniteljima i civilima u obrani Bogdanovaca odalo je i izaslanstvo Grada Vukovara predvođeno gradonačelnikom Grada Vukovara Ivanom Penavom.

Vukovar je za vrijeme okupacije jedinu vezu s ostatkom Hrvatske ostvarivao preko Bogdanovaca i to preko takozvanog kukuruznog puta. 10. studenog 1991. otpor branitelja Bogdanovaca je slomljen, čime je neizbježan bio i pad grada Vukovara.

„Bogdanovci su bili zadnji štit obrane grada. Nakon pada Bogdanovaca pao je i Vukovar sedam dana kasnije. To samo govori koliko su Bogdanovci bili bitni u obrani Vukovara,“ rekao je zamjenik predsjednika Gradskoga vijeća Grada Vukovara Robert Rapan.  

Načelnik Općine Bogdanovci, Marko Barun, istaknuo je kako je nakon 3 mjeseca otpora i 45 dana potpunoga okruženja na današnji dan slomljena obrana Bogdanovaca. „Veliki su to dani koje ne smijemo zaboraviti, kojih se moramo sjećati i prenositi na naše najmlađe. Bogdanovci broje 133 žrtve, od toga 89 svojih mještana,“ rekao je načelnik Barun.

Hrvatsku je 1991. godine branilo i 2579 dragovoljaca Albanaca, a samo u Bogdanovcima njih 9 je izgubilo život. U spomen na njih, u Bogdanovcima se obilježava i Dan poginulih branitelja Albanaca u Domovinskom ratu koji su te 1991. godine svoje živote stavili na raspolaganje.