Grad Vukovar primio je donaciju od 3600 jednokratnih maski od obrta Labora, a povodom predstojećeg obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.-2020.

Labora je obrt koji posluje od 2005. godine s primarnom djelatnosti zbrinjavanja tekstilnog otpada kojega prikupljaju ne samo u Hrvatskoj već i u susjednim zemljama kao što su Mađarska, Bosna i Hercegovina te Srbija. Zapošljavaju deset djelatnika  te izvoze 95% svega što proizvedu u svojim pogonima u Vukovaru. Početkom ove godine kupili su i instalirali pogon za proizvodnju ekoloških vreća u Vukovaru te na novoj adresi u novom skladištu pokreću proizvodnju. Nažalost pandemija koronavirusa ih je šest mjeseci držala u blokadi poslovanja te su imali problem pokrenuti i instalirati linije za proizvodnju. Napokon su tijekom ljetnih mjeseci pokrenuli linije i izradili prve uzorke.

„U zadnjim mjesecima u želji da se zahvalimo Gradu na iskazanoj potpori i poticajima koje je Grad Vukovar dodijelio, osmislili smo medicinsku masku sa simbolima grada te oštampali istu i proizveli maske,“ rekao je Kristijan Adžaga, vlasnik obrta Labora ističući kako maske proizvode u suradnji s Osječkom firmom HORECA MEDICO.

„Prikladno situaciji u kojoj se nalazimo želimo donirati 3600 komada maski gradu Vukovaru za obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991,“ objasnio je Adžaga.

"Zahvaljujemo se gospodinu Adžagi na donaciji, ali i iskazanoj društvenoj osjetljivosti. Ova će nam donacija zasigurno olakšati organizaciju obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, a građanima osigurati potrebnu sigurnost u predstojećim danima," rekao je pročelnik Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo.