Danas se u Vukovaru odigrava utakmica 8. kola HT Premijer lige u košarci između GKK Šibenka i KK Dubrava Furnir.

Sa željom da Vukovaru i svim žrtvama Domovinskoga rata odaju počast uoči Dana sjećanja, na inicijativu domaćina utakmice GKK Šibenka, ista će se zaigrati u našemu gradu.

Tom prigodom predstavnike košarkaških klubova i predstavnike Hrvatskog košarkaškog saveza na čelu s predsjednikom Stojkom Vrankovićem, u gradskoj vijećnici Grada Vukovara upriličen je prijem.

Dobrodošlicu u Vukovar i sreću na utakmici im je zaželio gradonačelnik Ivan Penava, zahvalivši im se jer su u ove dane na ovaj način došli odati zahvalnost i poštovanje svim žrtvama Vukovara.

„Vjerujem kako je ovo početak buduće suradnje jer dolaze iz naših gradova prijatelja, ali jednako tako imamo puno kontakata i s Hrvatskim košarkaškim savezom s kojim radimo na unaprjeđenju košarke u Vukovaru. Nadam se da ćemo na zadovoljstvo svih nastaviti razvijati suradnju i druge dane“ kazao je gradonačelnik Penava.

Predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza, Stojko Vranković kazao je kako mu je čast biti u Vukovaru, ne samo na tužne dane, nego svih dana u godini. Jednako tako, napomenuo je kako postoji spona između Hrvatskog košarkaškoga saveza i Vukovara koja će doprinijeti realizaciji raznih projekata.

GKK Šibenka, domaćin je ove utakmice i inicijator ideje da se ista odigra u Vukovaru, a njegov predsjednik Anto Burić kazao je kako je motiv odavanje počasti Vukovar u i svim žrtvama.