U utorak, 19. studenoga 2019. godine održan je 15. novinarsko-književnički susret "Grad - to ste Vi". U tematskom razgovoru pod nazivom "Istinom protiv zaborava", gdje je naglasak stavljen na Sinišu Glavaševića kao novinara, urednika i ratnog izvjestitelja ali i na cijeli Hrvatski radio Vukovar koji nije utihnuo sve do sloma obrane grada, sudjelovali su Alenka Mirković Nađ, ratna novinarka i izvjestiteljica Hrvatskoga radija Vukovar 1991. godine i Josip Esterajher, glavni i odgovorni urednik Hrvatskoga radija Vukovar 1991. godine.

U ime organizatora sve prisutne pozdravili su ravnateljica Gradske knjižnice Vukovar Jelena Miškić, direktor Hrvatskog radija Vukovar Robert Rac, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Hrvoje Zovko te ispred Društva hrvatskih književnika, njegov dopredsjednik i predsjednik Ogranka književnika Slavonsko-baranjskog-srijemskog Mirko Ćurić. Svima prisutnima obratio se i izaslanik Ureda predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, gospodin Krunoslav Šeremet. U ime Grada Vukovara događaju je nazočila Davorka Krajnović Naletilić.

Utemeljitelji ove književničko - novinarske manifestacije su Gradska knjižnica Vukovar, Hrvatski radio Vukovar, Hrvatsko novinarsko društvo i Društvo hrvatskih književnika. Susret je utemeljen 2005. godine kao manifestacija koja na najprimjereniji način želi sačuvati uspomenu na novinara, ratnog izvjestitelja i književnika Sinišu Glavaševića te na sve žrtve u Domovinskom ratu i sačuvati ih od zaborava s plemenitim ciljem da se sličan zločin nikad i nigdje ne ponovi. Osobit naglasak daje se na dimenziju zločina na Ovčari koji se dogodio 20. studenog 1991. godine i sve njegove žrtve.

Moderatorica programa bila je urednica Hrvatskoga radija Vukovar Adrijana Čorak.

„Rat je situacija kada se svijet kojeg poznajete potpuno raspadne. Trenutak kada se više ništa racionalno ne može objasniti. U tom rasapu mnoge naše sugrađanke i sugrađani svojom su nesebičnošću, hrabrošću, ljubavi prema bližnjem svom, ljubavi prema gradu skupo platili, svojim jedinim životima. Jedan od najvećih blagoslova kojim kao ljudi možemo biti darovani je imati vlastitu slobodu, vlastitu domovinu. Domovinu u kojoj ćemo dostojanstveno živjeti, slobodno raditi i stvarati. Iskreno vjerujem kako večerašnji spomen na sve žrtve stradale u agresiji na Vukovar u spomen Siniši Glavaševiću, Stjepanu Peniću, Vladimiru Levaru, Branku Polovini, Zdenku Purgar, na stotine imena brojimo... Samo je dodatni poticaj da stvaramo bolje, radimo više.. Jer grad… Grad to smo mi. „
Jelena Miškić, ravnateljica Gradske knjižnice Vukovar