{gallery}2015/11/19/02{/gallery} Obilježena je 24. obljetnica stradanja vukovarske četvrti Borovo naselje gdje su na današnji dan prije 24 godine pripadnici JNA i srpskih paravojnih postrojbi topničkim napadom pokušali srušiti zgradu Borovo Commerca koja je tada bila sklonište i ratna bolnica. Zgrada se zapalila dok je u njoj bilo 800 ranjenika i civila te oko 200 teško ranjenih. Pri tome je poginula 51 osoba dok ih je 115 odvedeno u srpske koncentracijske logore.
U obrani Borova Naselja poginulo je i ubijeno oko 500 osoba, a ukupno ga je branilo 1.189 branitelja.
Obilježavanje je započelo paljenjem svijeća na Križnome putu od Borovo Commerca do crkve Gospe Fatimske. Svijeće su zapalili učenici osnovnih škola iz ove gradske četvrti.
Nakon toga je uslijedio komemoracijski program za žrtve Borova koji se održavao na ostacima Borovo Commerca, a u organizaciji Udruge roditelja i obitelji zarobljenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja "Vukovarske majke".
Komemorativni program pod nazivom Dan sjećanja na žrtvu Borova Naselja za domovinu uveličali su svojim recitalom učenici osnovnih škola Blage Zadre i Siniše Glavaševića, a prigodnim se govorom obratila i predsjednica udruge Vukovarske majke Manda Patko te je naglasila kako se traga za još gotovo 300 nestalih u Domovinskom ratu, a da država više napora ulaže u pronalaženje razbijenih i nestalih ćiriličnih ploča u Vukovaru, nego li u traganje za posmrtnim ostatcima.
Molitvu su predvodili kotorski biskup mons. Ilija Janjić, fra Ante Perković, župnik u vrijeme Domovinskoga rata, i sadašnji župnik župe sv. Josipa Radnika iz Borovo Naselja fra Vjenceslav Janjić.
Vijence su položile predstavnice Vukovarskih majki na čelu s Mandom Patko, izaslanstvo Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja na čelu s predsjednicom Ljiljanom Alvir, izaslanstvo 204. vukovarske brigade koje je predvodio Ivo Kovačić, izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije na čelu sa župan Božom Galićem, izaslanstvo Grada Vukovara na čelu s gradonačelnikom Ivanom Penavom, izaslanstvo Policijske uprave vukovarsko-srijemske, izaslanstvo Tvrtke Borovo d.d., Općine Lukavac u BiH kao i više braniteljskih udruga iz BiH.
Nakon Sv. mise u župi Gospe Fatimske za sve poginule i ubijene počast je, polaganjem vijenaca u Dunav, odana hrvatskim braniteljima i civilima stradalim u Borovu Selu mjestu 1991. Vijenci položeni i podno spomen obilježja na farmi Lovas u spomen na ubijene branitelje i civile na tome mjestu.