Info centar za mlade Vukovar u suradnji s profesoricom Irinom Marić održao Informativku "(M)učenje hrvatskoga jezika" na kojoj je sudjelovalo 15 sudionika.

Informativka je održana povodom obilježavanja dana hrvatskoga jezika koji se obilježavaju svake godine od 11.do 1. ožujka.

U ponedjeljak, 13.3.2017. u 13:00 sati u prostoru Info centra za mlade Vukovar 15 sudionika imalo je priliku porazgovarati i primjerima provježbati najčešće jezične pogreške u hrvatskome jeziku, te kroz vježbu promisliti o stranim riječima u hrvatskome jeziku i dati im prijevod i inačicu hrvatskog nazivlja.

Sudionici su izrazili zadovoljstvo sudjelovanja na radionici i predložili još sličnih radionica u kojima bi voljeli sudjelovati jer smatraju da nikada nije previše i da je jezik tvorevina koja se svakodnevno mijenja i stoga je dobro povremeno se podsjetiti i porazgovarati o zbunjujućim primjerima u svakodnevnoj jezičnoj praksi.

Sudionicima su uručeni materijali s dodatnim primjerima koji nisu obrađeni na radionici, a profesorici Irini Marić posebna zahvalnica PRONI Centra na inicijativi i pripremi i provedbi same radionice.

Ova aktivnost financirana je sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te grada Vukovara.