Ostale vijesti

Dana 13. studenoga 2019. godine u Zavodu za znanstvenoistraživački i umjetnički rad HAZU u Vukovaru održana je manifestacija Dan otvorenih vrata HAZU.

Razvoj komunikacijske i informatičke tehnologije predstavlja veliki izazov današnjice, s obzirom na to da djeca i mladi provode sve više vremena u virtualnom svijetu koji postaje mjestom njihova socijaliziranja, druženja i komuniciranja s drugima.

Poticanje djece na recikliranje s naglaskom na ponovnu uporabu tekstila iz kućanstva, glavni je cilj projekta „Lajkaj ovo, staro kao novo“ čiji je nositelj Europski dom Vukovar. Projekt se provodi u partnerstvu s 5 odgojno-obrazovnih ustanova s područja grada Vukovara, a sufinanciran je sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Na poziv Europskog doma Vukovar, Dječji vrtić Vukovar II, uključio se kao partner u projekt „Lajkaj ovo, staro kao novo“, zajedno sa još četiri odgojno-obrazovne ustanove s područja grada Vukovara.

Priznanje za izuzetna ostvarenja u području kulture i znanosti

Potencijali zdravstvenog turizma u Slavoniji i Srijemu tema je tribine EDVU koja je 31.10.2019. održana u Gradskom muzeju Vukovar.

Održana osma po redu biciklistička vožnja od Osijeka do Vukovara u povodu 28. obljetnice Sjećanja na žrtvu Vukovara.

Nastavnici vukovarske gimnazije, na 21. CARNET-ovoj korisničkoj konferenciji „Na granici mogućega“, zahvaljujući pozivu CARNET-ovog Programskog odbora, predstavili primjere inovativne primjene informacijske i komunikacijske tehnologije

Dječji vrtić Vukovar II obilježava mjesec knjige.
U periodu od 15.10-15.11.2019. godine u odgojnoj skupini "Leptirići" održane su mnogobrojne aktivnosti vezane uz priče i bajke, te smo time kod djece poticali razvoj interesa za slikovnice.

Povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991., u subotu, 09.studenoga 2019. godine, održan je 1. turnir rekreativne odbojke za žene „Odbojkaško srce za Vukovar“, u organizaciji Udruge branitelja i građana „Victoria“ Vukovar.