Gradske vijesti

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava zajedno sa suradnicima obišao je radove na rekonstrukciji atletske staze na središnjem gradskom stadionu u Vukovaru.

Sukladno obavijesti Hrvatskih voda,  u vremenskom razdoblju rujan – prosinac 2019. godine, izvodit će se radovi na kanalima i ostalim građevinama za detaljnu melioracijsku odvodnju na području grada Vukovara, prema priloženoj  karti kanalske mreže.

Predstavnici Grada Vukovara, Turističke zajednice grada Vukovara, Lučke uprave Vukovar i Luke Vukovar predstavile su destinaciju Vukovar na najvećem sajmu kružnih putovanja Seatrade Europe 2019. koji se održao u Hamburgu od 11.-13. rujna.

 

Cjelovito izvješće o visini troškova Izbora za članove vijeća i predstavnike nacionalnih manjina i načinu njihova korištenja

Vodeći računa o značaju projekta VukovART – Luka umjetnosti, Grad Vukovar je započeo međunarodnu promociju kroz brendiranje Galerije na otvorenom za domaće i strano tržište.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odana je počast hrvatskim braniteljima i civilima u obrani gradske četvrti Sajmište

S obzirom da je na području Vukovara primijećen trend nepropisnog odlaganja otpada tijekom večernjih sati, kao i preko vikenda, izvan lokacija predviđenih za tu namjenu, Grad Vukovar je u suradnji s gradskom tvrtkom Komunalac d.o.o. uveo dodatne kontrole kako bi se ovaj problem uspješno riješio.

Gradska tvrtka Tehnostan d.o.o. od svibnja je vlasnik novog službenog vozila, električnog automobila Renault Zoe za čije punjenje se električna energija dobiva iz fotonaponske elektrane postavljene na krovu upravne zgrade, što u konačnici čini znatnu uštedu.

U gradskoj vijećnici Grada Vukovara održana je konferencija za novinare na kojoj je predstavljen treći projekt u nizu prijavljenih projekata u Programu prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija 2014. – 2020. Prva dva projekta su projekt „Common“ namijenjen smanjenju emigracije i gubitka radne snage te projekt „Panona“ namijenjen nastavku razvoja urbanog turizma Vukovara.

Na temelju Oglasa za prijam u radni odnos na određeno vrijeme u projektu "Pokloni mi osmijeh"i provedenog postupka bodovanja od strane Povjerenstva za provedbu Oglasa, gradonačelnik Grada Vukovara donosi Odluku o odabiru kandidatkinje.