Mirovna grupa mladih Dunav je uz financijsku potporu Europske unije kroz program Erasumu +, te uz potporu MDOMSP, početkom srpnja 2017. započela provedbu projekta Ljetne igre za djecu i mlade s sklopu kojeg je 11 volontera iz 6 zemalja – Francuska, Poljska, Njemačka, Mađarska, Italija, Španjolska dva mjeseca provodilo aktivnosti na različitim lokacijama u gradu Vukovaru.
U okviru projekta 11 stranih volontera i 3 lokalna volontera provodili su aktivnosti na otoku Adi a a aktivnosti su uključivale igranje društvenih igara, radionice stranih jezika, sportske aktivnosti.
Aktivnosti na Adi provodile su se 3 puta tjedno, dok je srijeda u vremenu od 10-12 bili rezervirana za „Art and craft" radionice u Odjelu za mlade – Spajalica.
Petkom smo u prostoru Kluba mladih održaval društvene večeri za mlade, interkulturalne večeri na kojima su bile predstvaljene kultura i tradicija zemalja odakle mladi dolaze te su ove večeri bile iznimno posjećene od strane mladih Vukovaraca.
Dana 10.kolovoza povodom Međunarodnog dana mladih organizirali smo i festivalski program za djecu i mlade na kojem je sudjelovalo mnoštvo djece s područja grada Vukovara, a 11. kolovoza u suradnji s plesnim klubom „D&D" Vukovar organizirali smo plesnu zabavu koja je bila iznimno posjećena.
Iznimno smo zadovoljni provedbom cjelokupnog programa te činjenicom da smo svojim aktivnostima doprinijeli društvenom razvoju naše lokalne zajednice.