U povodu 26. godišnjice sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. Lions klub Vukovar u suradnji s Udrugom za rekreativni biciklizam "Kotrljaneri" iz Osijeka dodijelio je nagrade učenicima koji su napisali najbolje literarne radove na temu Vukovar-grad budućnosti poslane na natječaj pod nazivom "Napiši pjesmu i osvoji bicikl".

Pjesmice je napisalo 62 učenika iz 17 osnovnih škola s područja Vukovarsko-srijemske županije. Šestero najboljih dobilo je nagrade, a njihovim su mentorima uručene medalje.

„Tema je bila Vukovar-grad budućnosti, a od najmlađih smo željeli doznati kako vide Vukovar u kojemu će jednoga dana živjeti. Stiglo je jako puno kvalitetnih radova i uistinu nam je bilo teško odabrati najbolje. Zato smo, osim prva tri mjesta, odlučili dodijeliti i dodatne tri nagrade", rekla je Tijana Pavliček, predsjednica Stručnog povjerenstva za odabir najboljih radova.

Prema odluci Stručnog povjerenstva prvu nagradu, bicikl s popratnom opremom, osvojila je Lana Vidaković, učenica Osnovne škole Blage Zadre iz Vukovara, drugo mjesto osvojila je Mariola Tomić iz OŠ Julije Benešića iz Iloka, a treće je mjesto osvojila učenica Nika Biljan iz OŠ Matije Antuna Reljkovića iz Cerne. Nagrađeni su i Miro Lordan iz Osnovne škole Siniše Glavaševića Vukovar, Mateo Topić iz Osnovne škole Nikole Tesle iz Mirkovaca te Nina Grebić iz Osnovne škole Josipa Matoša iz Vukovara.

„Drago mi je da se na ovaj natječaj odazvalo jako puno škola i učenika s područja cijele županije, još više nego protekle godine kada smo natječaj organizirali po prvi puta. Nadam se da će nam se i u buduće javljati sve više škola i učenika te da ćemo na ovaj način tradicionalno obilježavati Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine", rekao je Željko Đekić, tajnik Lions kluba Vukovar i predsjednik zone Regije istok, te nadodao da će shodno mogućnosti kluba objaviti zbirku pristiglih radova i natječaj proširiti na ostali dio RH i mogućnost još jednog Distriktualnog projekta.

Sudionicima skupa prigodno su se obratili guverner Distrikta 126 Hrvatska Mladen Kajganić i gospođa Snježana Grgurević ispred Grada Vukovara te pozdravili ovu hvale vrijednu akciju vukovarskih lionsate te angažman i zanimanje učenika osnovnih škola i njihovih mentora sa područja VSŽ.

U prigodnom programu sudjelovali su članovi Vukovarskih iskrica koje su organizatori također nagradili prigodnim poklonima.

Najavljena šesta po redu tradicionalna biciklistička vožnja od Osijeka do Vukovara odgođena je zbog iznimno lošeg vremena i sigurnosti samih sudionika, biciklista.

Vaš LC Vukovar