Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i dana volontera, Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica" Vukovar organizirala je 6. VUFIS – vukovarski festival igre i smjeha.
Ove godine na festivalu, koji je održan u Hrvatskom domu u Vukovaru, pod pokroviteljstvom Grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije, sudjelovalo je preko 100 osoba s intelektualnim oštećenjem, članovi i korisnici 9 udruga i ustanova sa područja Vukovarsko-srijemske županije. Sudjelovali su korisnici: Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica" Vukovar, udruge „Vukovarski leptirići" Vukovar, OŠ Josipa Matoša Vukovar, Zajednice Vjera i svjetlo „Lađica" Vukovar, udruge „Zvjezdice" iz Gunje, udruge „Bubamara" Vinkovci, OŠ A.G.Matoša Vinkovci, Doma za odrasle osobe Nuštar i Centra „Mala Terezija" Vinkovci.
Održavanjem ove manifestacije, osobe s intelektualnim oštećenjem sva svoja znanja i sposobnosti imali su prilike pokazati svim članovima lokalne zajednice, dobili su mogućnost predstaviti svoj rad, pokazati što su oni to naučili tijekom godine, što oni to mogu i znaju. Pokazali su ono što građani ne vide svaki dan, ne poznaju ih takve, pokazali su da su i osobe s intelektualnim oštećenjem ravnopravni članovi naše zajednice.
Provedbom ovakvih projekata posebno se potiče volonterstvo, kao prihvatljiv i požaljan oblik rada. Na ovoj manifestaciji mlade djevojake članice Mažoretkinja grada Vukovara ponosno su stale na pozornicu i zajednički sa osobama s intelektualnim oštećenjem pokazale koliko oni to doista mogu!

Bez pomoći suradnika, volontera, članova svih udruga i ustanova, ova manifestacija ne bi zaživjela već 6. godinu za redom, te Udruzii za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica" Vukovar, kao nositelju ptojekta jedino što preostaje je započeti sa pripremema za 7. Vuklovarski festival igre i smjeha!