Povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera, 5.prosinca 2017. godine u Gradskoj knjižnici Vukovar svečano su dodijeljene godišnje volonterske nagrade najzaslužnijim pojedincima i organizatorima volontera. Među mnogim volonterima i volonterkama koji su vrijedno doprinosili razvoju zajednice istaknuli su se Martina Šišić i Domagoj Nota, oboje volonteri organizacija civilnog društva. Time su i zasluženo ponijeli titule volonterke, odnosno volontera godine.
Među organizatorima volontiranja nagradu za promociju volontiranja jednakih mogućnosti dobila je Osnovna škola Josipa Matoša zbog promoviranja značaja volonterstva i poticanje svojih učenika - djece s teškoćama u razvoju, na aktivno sudjelovanje u zajednici. PRONI Centar za socijalno podučavanje, dobio je godišnju nagradu za promociju i razvoj volonterstva na području grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije.

Ovu svečanost uljepšali su i mali volonteri, učenici Osnovne škole Nikole Andrića i Osnovne škole Mitnica kojima se neizmjerno zahvaljujemo, kao i Gradu Vukovara koji je financijski omogućio održavanje ovog svečanog događaja te Gradskoj knjižnici Vukovar na ustupanju prostora.