U okviru godišnje manifestacije obilježavanja „Dana otvorenih vrata udruga" s ciljem informiranja javnosti o radu udruge lokalnoj i široj zajednici, Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjima „Golubica" Vukovar obilježila je Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama. Udruga je otvorila svoja vrata i pozvala sve zainteresirane u svoje prostore kako bi pokazali gdje su, tko su, što rade....
Odaziv na ovaj poziv bio je doista velik, što je pokazatelj podrške radu Udruge.
Pozivu su se odazvali zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara gospođa Ivana Mujkić, ravnatelj CZSS Vukovar gospodin Zvonimir Rogulja, ravnatelj Gimnazije Vukovar gospodin Davor Šijanović, učitelji i učenici OŠ Nikole Andrića Vukovar, učitelji i učenici OŠ Josipa Matoša Vukovar, odgajateljice i djeca dječjeg vrtića Vukovar I, predsjednica i članice udruge Mažoretkinje grada Vukovara, predstavnici medija, te velik broj roditelja, prijatelja, suradnika i poznanika. Svi su sa korisnicima „Golubice" zajedno pjevali, plesali, zabavljali se, svi su vidjeli prostore u kojima Udruga radi, radove korisnika Udruge, a koliko je bilo moguće prezentirani su i rezultati rada Udruge.
Uz zajedničko druženje, pjesmu, ples, sportske aktivnosti, neizostavni domjenak uz roštilj, na najbolji mogući način osobe s intelektualnim oštećenjima integrirale su se još bolje u svoju zajednicu družeći se sa svima – od najmlađih do najstarijih i na takav način najbolje obilježile svoj Nacionalni dan!
Čestitamo svim osobama s intelektualnim teškoćama/oštećenjima njihov Nacionalni dan!