Manifestacija Dani otvorenih vrata udruga koju organizira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske godišnji je događaj koji se održava u cijeloj Hrvatskoj s ciljem informiranja javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici. To je prilika da građanke i građani sudjeluju u brojnim kreativnim radionicama, predavanjima, predstavama, akcijama, te se upoznaju s različitim društveno korisnim projektima i programima, ali i mogućnostima volontiranja u udrugama.

Udruga B.a.B.e. i ove godine, poziva sve zainteresirane građanke i građane da nas posjete dana 25.5.2018. godine od 11 do 13 h, kako bi se informirali o našem radu te dogovorili usluge besplatnog psihosocijalnog i pravnog savjetovanja. S obzirom da se naš stručni tim nalazi na tajnoj lokaciji Sigurne kuće Vukovarsko srijemske županije, osobno savjetovanje za vanjske korisnike obavljamo u uredu u prostorijama VIMIO-a, na adresi fra Antuna Tomaševića 6 u Vukovaru (kod Drvene pijace) uz prethodni telefonski dogovor, a za one koji nisu u mogućnosti doći, mogu nam se obratiti i putem naših telefonskih i e-mail kontakata.

Ovom prilikom istaknule bismo da su B.a.B.e. članica mreže ženskih nevladinih organizacija i udruženja s ciljem borbe protiv nasilja nad ženama i djecom u svim njegovim oblicima i promoviranja ravnopravnosti spolova. tzv. WAVE mreže (Women against violence Europe). Cilj svake članice je da se formiraju radne skupine za svaku zemlju te da svaka članica provodi kampanje upućene svojim Vladama.
Ključne poruke STEP UP! kampanje su:
1. Žene i djeca zaslužuju život bez nasilja! Vlada treba smjesta financirati skloništa i specijalizirane službe da bi zaštitila žrtve nasilja.
2. Vlada mora aktivno podržavati prevenciju i zaštitu žrtava nasilja na način da se obveže unaprijeđivati njihov pristup zaštiti i specijaliziranim službama podrške, osobito grupama koje su višestruko diskriminirane.
3. Kvaliteta i broj specijaliziranih službi podrške za žene mora se povećavati, odnosno unaprijeđivati.

Napominjemo da nam se građanke i građani koji imaju potrebu za informiranjem, pravnim ili psihosocijalnim savjetovanjem mogu obratiti i na broj telefona 032/414-910 ili 098/982-4641, kao i putem E-mail adrese - Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili naše Facebook stranice - BaBe! Sigurna kuća Vukovarsko-srijemske županije.