Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica" Vukovar u sklopu programa pod nazivom „Možemo i mi", kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku sudjelovala je 25. svibnja 2018. godine na 16. Susretima prijateljstva u Buzetu.
Sportsko-rekreativna manifestacija - 16. Susreti prijateljstva održana u organizaciji Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Istre i Centra za inkluziju i podršku u zajednici. Susreti su okupili više od 150 osoba s intelektualnim oštećenjima, od kojih je 5 osoba bilo iz Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica" Vukovar. O važnosti susreta govori i činjenica da je iste otvorio gradonačelnik Buzeta g. Siniša Žulić, te da je za vrijeme susreta bila zatvorena cesta koja vodi u mjesto Kotli! Same igre bile su primjerene natjecateljima, no uz posebnosti poput trčanja kroz vodu, po makadamu i natjecanja u prirodi. Prvo mjesto u disciplinama „Štafetlon" i „Široko ti polje" pokazatelj je rada i truda naših korisnika. Zahvaljujemo Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama Istre i Centru za inkluziju i podršku u zajednici na pozivu i ugodnom druženju.
Tijekom provedbe programa sudjelovali smo na velikom broju natjecanja, osvojili velik broj nagrada, provodili svakodnevne tjelesne aktivnosti i socijalizirali se. Naši korisnici upoznali su i veliki broj prijatelja, posjetili mnoga mjesta koja nikada ne bi posjetili da nije ovog programa.
Ovim putovanjem obilježili smo završetak prve godine programa „Možemo i mi", te se nadamo da ćemo s programom nastaviti i u idućoj programskoj godini!