Studijsko putovanje u Zagreb, organizirano 13. i 14. rujna, kojem je cilj poboljšanje kvalitete pružanja usluga u okviru projekta "Pružimo ruke jedni drugima!" udruga Europski dom Vukovar namijenila je suradnicima, partnerima i korisnicima treće životne dobi. Projekt je financijski podržan sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a provodi se u partnerstvu s Udrugom žena Vukovar. Grupa je posjetila Pučko otvoreno učilište u Zagrebu gdje je voditeljica Odjela Sveučilišta za treću životnu dob, gospođa Jasna Čurin sa svojim kolegama predstavila dio programa kojeg ova obrazovna institucija provodi. Suradnja Europskog doma Vukovar i Pučkog otvorenog učilišta provodi se i putem mreže DANET (Europska mreža za učenje u starijoj dobi, socijalnu participaciju i međugeneracijski dijalog duž Dunava).
Za poboljšanje kvalitete života značajan je doprinos svakog pojedinca. Radom na sebi možemo poboljšati kako svoje raspoloženje tako i svoje psihofizičko stanje o čemu je kroz radionicu relaksacije smijehom govorila gospođa Danijela Biondić Vidaković, predsjednica udruge ViBiDa.
Posjet Recikliranom imanju Vukomerić, nedaleko od Zagreba ukazuje nam na mogućnosti iskorištavanja prirodnih resursa koje imamo u svom okruženju kao i na činjenicu da je moguć spoj prirodnih materijala i suvremenih tehnoloških dostignuća. Topao doček mladih aktivista, prekrasna priroda i ukusna vegetarijanska prehrana pripremljena od proizvoda koji su nastali upravo na tom recikliranom imanju dobar su primjer kako spoj znanja, entuzijazma i marljivog rada mogu biti doprinos očuvanju okoliša i održivog razvitka.
Ovo dvodnevno putovanje bogato informativno edukativnim programom upotpunjeno je boravkom u Stubičkim toplicama gdje je grupa uživala koristeći sadržaje za kupanje i relaksaciju i uživala u prirodnim ljepotama zagorskoga kraja.