Program se temelji na principima iskustvenog učenja što znači da će žene, koje se odluče za sudjelovanje, dobiti priliku za:
stjecanje novih uvida o sebi i drugima;
vježbanje novih načina zastupanja sebe;
stvaranje temelja za izgradnju kvalitetnijih odnosa;
upoznavanje i povezivanje s drugim ženama i stvaranje nove socijalne mreže;
učenje o sebi, rast i osobni razvoj uz stručnu podršku te kroz međusobnu podršku i razmjenu s drugim ženama.

Program je primarno namijenjen:
nezaposlenim ženama s područja Osječko-baranjske, Brodsko-posavske i Vukovarsko-srijemske županije, bez obzira na prethodno iskustvo, znanje, obrazovanje, godine i sl.;
dobrodošle su i sve one žene koje su bile u istoj ili sličnojživotnoj situaciji te su spremne na razmjenu i međusobnu podršku.
Od žena koje se prijave za sudjelovanje očekujemo uvažavanje vlastitih i tuđih iskustava, otvorenost za različitosti u grupi, odgovorno i redovito dolaženje na dogovorene susrete.
Veličina grupe je 10 do 15 žena.
Sastoji se od 24 susreta tijekom godine dana (od ožujka 2020. do ožujka 2021.) koji će se održavati svaki drugi tjedan u poslijepodnevnim satima, u trajanju od 90 minuta.
Program podrške se provodi na tri lokacije – u Osijeku, Slavonskom Brodu i Vukovaru i počinje u drugoj polovici ožujka 2020. te traje do kraja ožujka 2021. godine.

Informacije o datumu početka i mjestu održavanja će biti poslane prijavljenim ženama nakon zatvaranja procesa prijava.
Prijave traju do 13.3.2020., a prijaviti se može putem on-line obrasca na sljedećem linku: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfbWMyzep8ECQXEo79xotRNAmgkeD7bLEfVDfL8TFNHa1S9DA/viewform