Korisnici Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar u sklopu programa „Možemo i mi II“ sudjelovali su na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u atletici -Pula 2021, koje je održano 22. i 23. travnja 2021. godine virtualno putem ZOOM platforme.

Natjecanje je organizirala Škola za odgoj i obrazovanje-Pula i Školsko športsko društvo „Hobotnica“ pod pokroviteljstvom Specijalne olimpijade Hrvatske.

Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 13 ekipa, od toga 11 predstavnika Ustanova i Udruga koje skrbe o osobama s intelektualnim teškoćama sa područja Republike Hrvatske i 2 ekipe iz inozemstva. Ispred Udruge Golubica na natjecanju je sudjelovalo 6 korisnika koji su se natjecali u disciplinama; trčanje na 20 m, skok u dalj s mjesta, bacanje loptice i štafeta.

Svakodnevni treninzi, trud, zalaganje i nadasve pozitivna atmosfera rezultirali su da natjecanje prođe u zabavi i osvajanju što boljeg rezultata u ovakvim „novo normalnim“ uvjetima, pa tako i ovo natjecanje završavamo sa osvojenih 7 prvih mjesta, 2 druga mjesta, 3 treća mjesta i 1 četvrtim mjestom. Nakon natjecanja natjecateljima su uručene diplome i medalje za osvojena mjesta. I dalje nastavljamo sa treninzima, te spremni očekujemo nova natjecanja i nove izazove.