Djeca s teškoćama u razvoju, mnogi od kojih su danas mlade osobe u riziku od siromaštva suočavaju se s nerazumijevanjem i nedostatkom sadržaja za ispunjen život u zajednici!

Kratki opis projekta:
Djeca s teškoćama u razvoju, mnogi od kojih su danas mlade osobe u riziku od siromaštva suočavaju se s nerazumijevanjem i nedostatkom sadržaja za ispunjen život u zajednici, a ne na njezinoj margini.
Projekt će biti usmjeren rješavanju konkretnih društvenih potreba mladih, kroz uvođenje sadržaja primjernih za mlade u riziku od siromaštva posebice za mlade s invaliditetom, povezivanje s drugim vršnjačkim skupinama i time jačanja generacijske solidarnosti i promicanja inkluzivnog društva.
Provedba programa, planirano partnerstvo i suradnja u provedbi strateški su osmišljene da osiguraju pozitivan utjecaj na psihofizički razvoj i socijalnu uključenost ciljane skupine – mladih u riziku od siromaštva. Planirane aktivnosti osigurat će uvjete za lakšu integraciju, učenje te u konačnici kvalitetniji život u zajednici.
Provedba programa osigurat će im:
 - socijalizaciju, druženje i zabavnu provedbu slobodnog vremena
 - stvaranje osjećaja pripadnosti zajednici
 - stvaranja boljih vršnjačkih odnosa
 - gradnju vještina važnih za samostalan život
 - osvještavanje o potencijalima svoje zajednice

Partneri na projektu su Grad Vukovar i Općina Gunja, dok su suradničke organizacije: Udruga za Down sindrom Osječko-baranjske županije i grada Osijeka, Društvo osoba s invaliditetom "Zvjezdice" Gunja i Udruga osoba s cerebralnom paralizom i njihovih obitelji TRN iz Vinkovaca.

Cilj projekta
Osnovni cilj projekta je poboljšanje kvalitete života mladih u riziku od siromaštva te međusobno umrežavanje organizacija civilnog društva s područja Vukovarsko – srijemske i Osječko – baranjske županije sa svrhom uspostavljanja i provedbe programa kojima se osigurava inkluzija mladih u riziku od siromaštva i potiče socijalno poduzetništvo.

Rezultati
Kroz provedbu projekta ostvarit će se postavljeni projektni ciljevi, odnosno potaknut ćemo zajednicu na smanjenje socijalne isključenosti mladih u riziku od siromaštva kroz zajedničko iskustvo sudionika projekta. Stečena znanja i iskustva moći će dalje prenijeti ostalim članovima svoje zajednice i korisno upotrijebiti prilikom kreiranja sadržajno bogatijeg i zanimljivijeg života ciljane skupine.

Ukupna vrijednost projekta
Vrijednost projekta: 100.000,00 kn. Iznos 100% financira Republika Hrvatska iz Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade kroz „Poziv za prijavu projekata usmjerenih mladima za financijsku potporu iz raspoloživih sredstava dijela prihoda od igara na sreću i Državnog proračuna za 2021. godinu.

Razdoblje provedbe
Razdoblje provedbe: 01.01.2022. – 01.01.2023. (12 mjeseci)

Kontakt osoba za više informacija
Andrea Poljak
voditeljica projekata
Kontakt: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.