Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići ima za cilj unapređivanje kvalitete života, medicinske i socijalne zaštite djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji. Udruga djeluje na području grada Vukovara, Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije i Republike Hrvatske.


PROBLEMI S KOJIMA SE TRENUTNO SUSREĆEMO
Odgojno-obrazovni, zdravstveni i socijalni sustav ne pruža adekvatna rješenja za djecu s teškoćama u razvoju i njihove obitelji, kao ni za druge obitelji u riziku. Prije 10 godina krenuli smo upravo s namjerom osigurati ono što sustav ne pruža, dati djeci s teškoćama i djeci u riziku priliku da napreduju, da se uklope, osigurati da vrijeme ne provode na ulici već u toplom kolektivu pišu zadaću i usvajaju nova znanja kroz igru, smijeh, sport i ostale aktivnosti koje im nudimo. Nastojimo osigurati jednake mogućnosti za sve te spriječiti socijalnu isključenost!

Naš program „Rastimo, igrajmo se i učimo zajedno – program poludnevnog boravka za djecu Vukovara“ nudi konkretno rješenja za navedene probleme!
Program pruža djeci s teškoćama i socijalno ugroženoj djeci, nova znanja i vještine, druženje i igre te korisno i smisleno provođenje slobodnog vremena kroz planski osmišljene aktivnosti te ukusan i zdrav topli obrok. To je besplatna usluga koju svakodnevno koristi 40ero djece, koja su nakon pružene podrške već pokazala znatne rezultate i napredak u svim aspektima života. Nažalost, za dva mjeseca podrška ovoj djeci završava jer novih natječaja i projekata iz kojih možemo financirati ove aktivnosti nema.
Ne želimo ostaviti našu djecu već na početku puta i pokazati im da su sami. Želimo ih čvrsto držati za ruke i pokazati da imaju podršku na svom putu odrastanja. Stoga smo pokrenuli donacijsku kampanju na platformi Čini pravu stvar, simboličnog naziva „Budi moja krila!“ te pozivamo sve ljude dobre volje da nam se pridruže prikupiti dovoljno sredstava za nastavak ove nužne podrške djeci Vukovara.
Nadamo se da će se osigurati sustavno rješenje i napraviti kvalitetan plan i program natječaja za ranjive skupine, koji bi trebali biti vezani i imati svoj nastavak, odnosno jasna strategija kojom bi se osigurala potrebna podrška koja bi trajala dugoročno.
Pomozite nam kako bi Ivan imao bolje ocjene, Marko imao svoje prijatelje i nakon škole, Martina topli obrok, Diana sudjelovala u sportskim aktivnostima. Vi im možete dati krila!

Donacijom od 50,00 kuna omogućit ćete boravak jednog predškolca dnevno, od 150,00 kuna omogućit ćete boravak dva školarca dnevno i topli obrok za njih, a od 325,00 kuna omogućit ćete rad jednog terapeuta dnevno. HVALA!

Ukupno je potrebno prikupiti pola milijuna kuna.

Donirati i sudjelovati možete putem linka:
https://cinipravustvar.hr/udruga/vukovarskileptirici

Također pozivamo pojedince, škole, tvrtke, sportaše i ostale zainteresirane da sudjeluju u donacijskoj kampanji „Budi moja krila“, kreirajući svoj izazov na platformi Čini pravu stvar. Izazov može biti na primjer: maraton, razne vrste utrka i sportskih natjecanja, prodaja rukotvorina, obroka ili slastica i slično, s ciljem prikupljanja sredstava u zajednički fond ove akcije.

Ukoliko ste zainteresirani za ovakav oblik pomoći, javite nam se na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. kako bismo zajedno kreirali izazov.

Ukoliko se ne možeš uključiti u našu kampanju donacijom, molimo te da podijeliš našu priču. Prati nas! Budi nečija krila.