Udruga za podršku žrtvama i svjedocima, ured Vukovar je od 1. siječnja 2022. u Mreži podrške i suradnje za žrtve i svjedoke svih kaznenih djela i prekršaja nasilja u obitelji te želimo podsjetiti javnost na dostupne usluge pomoći i podrške za žrtve i svjedoke svih kaznenih djela na području RH.

Mrežu podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela čine Ženska soba kao koordinatorska organizacija te deset partnerskih organizacija među njima je i Udruga za podršku žrtvama i svjedocima. Pomoć i podrška žrtvama i svjedocima svih kaznenih djela se pruža na području 17 županija u Republici Hrvatskoj.
Sudjelovanje u sudskom postupku može biti stresno i nelagodno iskustvo no u Uredu Vukovar možete saznati svoja prava i dobiti odgovarajuću pomoć i podršku;
-emocionalnu i praktičnu podršku, tehničke i praktične informacije te informacije o pravima
-psihološko i pravno savjetovanje
-pratnju na sud
-pratnju na policiju, državno odvjetništvo i centre za socijalnu skrb
-podršku osobama koje nisu prijavile kazneni djelo te podršku nakon završetka sudskog postupka.
Nitko nije pripremljen da postane žrtva ili svjedok odnosno svjedokinja kaznenog djela, stoga je potpora od iznimne važnosti.

Pružanje svih usluga u okviru rada ove mreže u potpunosti je besplatno za sve korisnike koji se obrate za pomoć i podršku, a to se može zatražiti telefonom 032/639-333, e-mailom: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili osobno u prostorima Udruge za podršku žrtvama i svjedocima u ulici Ljudevita Gaja 12, Vukovar.