I ove godine unutar 16. Etno sajma u Vukovaru održala su se dva dana piva u organizaciji Lions kluba Vukovar. Ove godine pokušalo se naglasiti kako je pivo u Muenchen došlo upravo iz Vučedola prije 5 tisuća godina te da je ovo područje koje u pivu itekako uživa, ali ga i proizvodi.

Prvi dan bio je posvećen upravo craft pivarima, a osim Vukovarskog piva i Walkowa, svoje proizvode ponudili su i pivari iz Hajsonberga i Malog diva te prvo pivo vukovarskih lionsa LION Craft beer. Program su začinili dečki iz rock benda Subkultura što je okupilo brojne posjetitelje.

Nažalost, sam program Oktoberfesta 2023., osmišljen u suorganizaciji s Udrugom Nijemaca i Austrijanaca, zbog kiše premješten je u dvoranu Osnovne škole Dragutina Tadijanovića, no to nije spriječilo brojne goste iz Mađarske, Srbije, Češke, Bosne i Hercegovine i Hrvatske da naprave izvrsnu atmosferu i pokažu ono što znaju.

Budući da je cijela akcija primarno humanitarnog karaktera, Lions klub Vukovar ponudio je svoje craft pivo, a sav novac od donacija bit će uplaćen Udruzi slijepih i slabovidnih osoba.