U utorak 23. siječnja, vukovarske udruge koje rade s mladima - PRONI Centar za socijalno podučavanje, Mirovna grupa mladih Dunav te Europski dom Vukovar, imale su čast sudjelovati na radnom ručku s predstavnicima britanskog veleposlanstva u Zagrebu koje je predvodio Lord Peach, posebni izaslanik premijera Velike Britanije za Zapadni Balkan i veleposlanik Velike Britanije u RH Simon Thomas sa svojim timom.

Cilj ovoga sastanka bio je razmijeniti informacije o izazovima s kojima se mladi susreću te s različitih aspekata spoznati što su uzroci i posljedice istih. Posebice je to bilo važno prodiskutirati ovih dana kada se upravo mladi nalaze u središtu fokusa različitih izazova koje im život u poslijeratnim zajednicama priređuje.

Rad na društvenoj obnovi, uspostavi mira i toleranciji te stvaranju zajedništva u kojemu dolazi do prepoznavanja potencijala i dobrih ideja koje vode ka napretku, posebice među mladima, jedan je od ključnih elemenata našega rada te su ujedno i vrijednosti koje njegujemo, kako svih ovih godina, tako i ovih dana.

Stoga nam je bila iznimna čast što nas je britansko veleposlanstvo prepoznalo kao ključne partnere u radu s mladima na području grada Vukovara, što dokazuje i njihova inicijativa za održavanje već drugog sastanka u posljednja dva mjeseca.