Lions klub Vukovar, u suradnji s Nacionalnom memorijalnom bolnicom "Dr Juraj Njavro" Vukovar, Veleučilištem Lavoslav Ružička u Vukovaru te Alumni VEVU, organizirao je sada već tradicionalni 9. Znanstveno stručni simpozij dr. Vladimir Emedi povodom obilježavanja Svjetskog dana bolesnika.
Impozantan broj sudionika - više od 350 liječnika, medicinskih sestra, fizioterapeuta, ostalih zdravstvenih i nezdravstvenih djelatnika, volontera i gostiju iz cijele Republike Hrvatske - pratilo je ovaj uživo i virtualni on-line simpozij iz prostorija vukovarske bolnice.

Namjera je okupljanja razmjena iskustava, druženje, upoznavanje i prigodna stručna predavanja. Ujedno se zahvaljujem svima onima koji liječe bolesnike i skrbe o njima, a to su ponajprije zdravstveni djelatnici svih profila te brojni socijalni, vjerski djelatnici, ali i ostali nezdravstveni djelatnici i volonteri koji svojim plemenitim radom brinu o potrebama bolesnih.

Sve sudionike simpozija pozdravio je domaćin, gospodin Anto Blažanović, ravnatelj NMB "Dr Juraj Njavro" Vukovar te gospodin Stjepan Jelica, ispred vukovarskog veleučilišta,.

Prigodna predavanja za ovogodišnji simpozij, koja su prijavljena i bodovana u 2 komore zdravstvenih djelatnika, priredili su: dr. med. Hrvoj Jurković, ortoprd iz vukovarske bolnice, doc. prim. dr. sc. Melita Vukšić Polić, dr. med., specijalist dermatologije i venerologije, Vesna Samardžić Ilić, dr. med., spec. opće medicine, Mirjana Semenić Rutko, dr. med., spec. ginekologije te Dragana Pintar, dr. med., specijalist interne medicine-kardiolog.
"Skup je posvećen poznatom vukovarskom liječniku Vladimiru Emediju koji je za života bio veliki humanist i humanitarac, nositelj brojnih spomenica i odličja i kojemu je pacijent uvijek bio na prvom mjestu" istaknula je gospođa Zdenka Floršić, koja je zajedno sa Željkom Đekić moderirala i vodila simpozij.

Nakon svakog predavanja održane su vrlo zanimljive rasprave.