Plesna grupa Venera može biti zadovoljna godinom koja je na izmaku jer je nanizala nekoliko pehara, medalja i nagrada, vrlo uspješnih i zapaženih nastupa. Najsvježiji su pehari sa Međunarodnog festivala plesa "Dance Fest" koji je održan 24. i 25. studenog u Novom Sadu gdje su Venere osvojile dva treća mjesta u dječijoj i juniorskoj konkurenciji. Manifestacija koja ima za cilj promociju mladih talenata, mladih autora, razmjenu ideja i podršku umjetnicima u plesnoj umjetnosti, okupila je plesne skupine i pojedince iz 19 europskih zemalja te oko tri tisuće sudionika. Na ovom festivalu koji se održava od 2009. godine , Venere su sudjelovale prvi put.

Od 1. do 5. listopada Venere su boravile u Beogradu na 43. Međunarodnom susretu djece Europe - Radost Europe koji se održava u povodu Međunarodnoga dana djeteta. Prema riječima voditeljice ove plesne skupine Jovanke Nekić-Čučković, "Venere" su na poziv organizatora - Dječjeg kulturnog centra iz Beograda ove godine sudjelovale drugi put. Susret djece Europe započeo je karnevalskom povorkom centrom Beograda, a završio svečanim koncertom u Sava centru uz direktan prijenos na drugom programu Radio-televizije Srbije. Vukovarske plesačice predstavile su se koreografijama modernog etno-plesa "Škotska ptica" i "Linđo". Ovogodišnja Radost Europe okupila je djecu iz 20 europskih zemalja: Slovenije, Grčke, Turske, Bugarske, Češke, Poljske, Italije, Cipra, Mađarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, Norveške, Njemačke, Slovačke, Rusije, Litvanije, Ukrajine i Srbije, dok su djeca iz Kine bila specijalni gosti. Domaćini koji su ugostili 12 djevojčica iz vukovarske plesne grupe bili su učenici i nastavnici Osnovne škole „Svetozar Miletić" iz Zemuna.

Najznačajniji ovogodišnji nastup dogodio se u svibnju u Velikoj Britaniji odakle su Venere ponijele pehar za osvojeno prvo mjesto u kategoriji modernog etno plesa. Deseto po redu Svjetsko prvenstvo modernog, sportskog, baletskog i etno-plesa, održano je od 23. do 27. svibnja u Eastbournu na jugu Engleske. Deset plesačica koje su predstavljale Plesnu grupu "Venera", ali zajedno s plesnom skupinom iz Pule i čitavu Hrvatsku, jer je odlazak organiziran preko IDF-a odnosno Međunarodne plesne federacije, dugo će pamtiti ovo natjecanje. Putovanje u Veliku Britaniju financijski su pomogli Vupik, Slavonsko-baranjski sindikat, Grad Vukovar i Zajedničko vijeće općina.

I na Inter Dance Festivalu u Sarajevu , održanom krajem ožujka, Venere su osvojile dva prva mjesta u kategoriji etno plesa za djecu i juniore i peto mjesto u kategoriji show dance-a. Uz osvojeni pehar, 24 članice ove grupe okitile su se zlatnim medaljama i diplomama. Na ovoj međunarodnoj manifestaciji koju su treću godinu zaredom organizirali Savez modernih plesova Bosne i Hercegovine i Plesni studio Orion sudjelovalo je 1250 plesača iz ukupno 34 plesna udruženja, iz 21 grada i sedam država u regionu. Uspjeh nije izostao ni na natjecanju u Kanjiži u Banatu gdje su se vukovarske plesačice predstavile u četvrtom mjesecu i osvojile prvo mjesto za stariju i drugo mjesto za srednju grupu.

Plesna grupa Venera okuplja 30-tak djevojčica uzrasta od 5 do 17 godina. Naredne godine će obilježiti 20 godina rada.

{gallery}2012/12/04/03{/gallery}