×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/stories/2012/12/06/01
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2012/12/06/01

Pod geslom „Slavimo ljude koji pomažu razvoju zajednice i inspiriraju druge da učine isto", Volonterski centar Osijek dodjeljuje Volonterske nagrade najzaslužnijim pojedincima i organizacijama koje rade za opće dobro. Ove su godine, u kategoriji za primjer dobre prakse uključivanja volontera, dobitnici nagrade Vukovarske iskrice - udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom.

Nagradu je, kao jedinoj udruzi iz županije Vukovarsko-srijemske, dodijelio Siniša Mitrović, viši referent za razvoj civilnog društva, rad s mladima i nacionalnim manjinama u gradu Vukovaru.

Obrazloženje nagrade: Udruga Vukovarske iskrice senzibilizira zajednicu za prihvaćanje osoba s intelektualnim poteškoćama kao ravnopravne sugrađane. Volontere, koji uljepšavaju i podižu kvalitetu života korisnika, uključuju kao voditelje i asistente u različite radionice. Udruga sudjeluje u različitim manifestacijama i priredbama u gradu.

Primivši nagradu, predsjednica Vukovarskih iskrica, profesorica Lilijana Radobuljac je zahvalila i objasnila misiju udruge. „Možda na startu nismo jednaki, ali ovdje smo da pokažemo kako u pojedinim situacijama možemo biti najbolji!"

{gallery}2012/12/06/01{/gallery}