6.lipnja 2013. održan je već tradicionalni Švapski bal u izletištu Adica bal za građane i članove udruge Nijemaca i Austrijanaca, Vukovar.

Mada je u istoj večeri bilo više raznih manifestacija u gradu, gradonačelnik Željko Sabo i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, zdravstvo, socijalnu skrb, branitelje i nacionalne manjine, gospođa Dragica Holoker -- Radumilo, našli su vremena da svojom nazočnošću uveličaju ovaj događaj. Gradonačelnik, Željko Sabo, kratkim govorom pozdravio je sve prisutne, zahvalio se na ukazanom povjerenju za još jedan gradonačelnički mandat i poželio svima dobru zabavu.

Izvedena je njemačka, austrijska i himna podunavskih Švaba a potom himna, Lijepa naša... U nastavku, zbor Drei rosen izveo je nekoliko njemačkih kompozicija, a potom su nastupili gosti sa svojim programom. Članovi udruge Nijemaca iz Novog Sada, otpjevali su Rosamunde i Na lijepom plavom Dunavu a njemačka pjevačka skupina iz Bácsalmása, (Mađarska) predstavila se s dvije kompozicije za ženski duet.

Uz bogatu večeru, ples srca i dobru njemačku glazbu zabava je trajala do kasnih večernjih sati.

Nekoliko obitelji, već tradicionalno dolaze svake godine u lipnju na Švapski bal, čak iz daleke Australije.

{gallery}2013/06/11/01{/gallery}