×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/stories/2013/06/11/01
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2013/06/11/01

6.lipnja 2013. održan je već tradicionalni Švapski bal u izletištu Adica bal za građane i članove udruge Nijemaca i Austrijanaca, Vukovar.

Mada je u istoj večeri bilo više raznih manifestacija u gradu, gradonačelnik Željko Sabo i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, zdravstvo, socijalnu skrb, branitelje i nacionalne manjine, gospođa Dragica Holoker -- Radumilo, našli su vremena da svojom nazočnošću uveličaju ovaj događaj. Gradonačelnik, Željko Sabo, kratkim govorom pozdravio je sve prisutne, zahvalio se na ukazanom povjerenju za još jedan gradonačelnički mandat i poželio svima dobru zabavu.

Izvedena je njemačka, austrijska i himna podunavskih Švaba a potom himna, Lijepa naša... U nastavku, zbor Drei rosen izveo je nekoliko njemačkih kompozicija, a potom su nastupili gosti sa svojim programom. Članovi udruge Nijemaca iz Novog Sada, otpjevali su Rosamunde i Na lijepom plavom Dunavu a njemačka pjevačka skupina iz Bácsalmása, (Mađarska) predstavila se s dvije kompozicije za ženski duet.

Uz bogatu večeru, ples srca i dobru njemačku glazbu zabava je trajala do kasnih večernjih sati.

Nekoliko obitelji, već tradicionalno dolaze svake godine u lipnju na Švapski bal, čak iz daleke Australije.

{gallery}2013/06/11/01{/gallery}