×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/stories/2015/06/05/03
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2015/06/05/03

{gallery}2015/06/05/03{/gallery} Hrvatska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu (HURID) i Ured UNICEF-a za Hrvatsku u suorganizaciji Udruge Vukovarski leptirići predstavili su u Vukovaru projekt ,,IZJEDNAČI" koji se provodi u Vukovarsko-srijemskoj županiji s ciljem unaprjeđenja sustava podrške djeci s teškoćama u razvoju najranije dobi (od 0 do 6 godina) u njihovim lokalnim zajednicama.

U sklopu projekta održale su se dvije paralelne radionice za stručnjake te za voditelje službi i donositelje odluka pod nazivom ,,Obitelji usmjeren pristup u ranoj intervenciji u djetinjstvu''.

Cilj projekta je unaprjeđenje sustava podrške djeci s teškoćama u razvoju, kojih samo u Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima Državnog zavoda za statistiku, ima 3,5%.

,,Želja projekta ,,Izjednači'' je stvoriti uvjete da se Vukovarsko-srijemska županija po broju usluga i kvaliteti izjednači s drugima u Hrvatskoj, a prije svega stvoriti uvjete za lakši razvoj djece s teškoćama u razvoju i funkcioniranje njihovih obitelji kao i da se izjednače njihove šanse za uspješno školovanje i uključivanje u redovan predškolski odgoj"- izjavila je predsjednica HURID-a prof. Marta Ljubešić.

U sklopu projekta bit će aktivirana internet tražilica za lakše snalaženje i traženje određenih usluga na području cijele Hrvatske.

Ovim povodom predstavljen je i rad naše Udruge te je naglašena važnost u promoviranju i provedbi rane intervencije na području grada Vukovara i cijele županije.

Zahvaljujemo se Pastoralnom centru na prostoru koji smo koristili za ovu priliku.