{gallery}2016/01/18/01{/gallery} Tijekom svog kratkog boravka u Vukovaru, uz velik broj protokolarnih obveza, Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, u petak 15.01.2016. godine, pronašla je malo svoga vremena i odvojila ga za privatni posjet Udruzi za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica".

Poželjela se susresti sa korisnicima, zaposlenicima i volonterima Udruge, te vidjeti što je, kako i za koga radi ova Udruga.

Ovaj posjet za UZOSIO GOLUBICA Vukovar znači priznanje dosadašnjem 45-godišnjem radu, znači podrška i poticaj za dalji rad, znači da naša Predsjednica prihvaća osobe s intelektualnim oštećenjima kao ravnopravne građane Republike Hrvatske, što je jedan od najvažnijih ciljeva rada Udruge.

Dobrodošlicu Predsjednici priredio je pjevački zbor Udruge, te su oduševljeni i nasmijani korisnici otpjevali dvije pjesme o gradu Vukovaru.
Nakon kratkog programa Predsjednicu Republike Hrvatske pozdravila je predsjednica Udruge Ivana Azenić Dubravčić, izražavajući zadovoljstvo ovim posjetom i prezentirajući rad Udruge.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović pozdravila je sve korisnike, radnike i volontere, pohvalila sve što je vidjela i čula, te poželjela da Udruga nastavi sa ovakvim radom.

Predsjednici su poklone, radove korisnika, uručili sami korisnici Ines Graf i Davor Azenić, te je nakon zajedničkog fotografiranja pregledala prostore za rad.

Predsjednica nije krila svoje zadovoljstvo onim što vidi i čuje, čime su svi u Udruzi iznimno ponosni, a zapis u knjizi dojmova „Divim vam se!" govori više od svega!

Nasmijana lica korisnika Golubice, oduševljenje koje oni nisu mogli skriti, zagrljaji, dodiri...zadovoljno lice naše Predsjednice, osjećaji su koji opisuju ovaj posjet i koje je teško ponoviti.

Nažalost, vrijeme za druženje bilo je prekratko, no nadamo se da će se ovaj posjet ponoviti!
Pokloni Predsjednice korisnicima, zbog velikog oduševljenja, tek po njenom odlasku su došli u „prvi plan"!

Hvala predsjednici Republike Hrvatske gospođi Kolindi Grabar Kitarović što je korisnicima, radnicima i volonterima UZOSIO GOLUBICA Vukovar priuštila ove posebne trenutke!