{gallery}2016/03/18/01{/gallery} Povodom nadolazećeg blagdana Uskrsa Udruga hrvatskih branitelja Sajmište - Vukovar organizirala je podjelu poklon paketa za svu djecu do 10 godina starosti s područja Sajmišta.


Riječ je 550 slatkih paketića koje je donirao Grad Split i splitski gradonačelnik Ivo Baldasar. Prije podjele paketića djeca Dječjeg vrtića Vukovar 1 sa Sajmišta te učenici OŠ Nikole Andrića, OŠ Josipa Matoša i OŠ Antuna Bauera izveli su kratak program. Predsjednik Udruge Nikola Tarle čestitao je svim mališanima Uskrs te naglasio kako su u suradnji s Gradom Splitom i za Božić organizirali darivanje mališana sa Sajmišta.

Podjeli paketića nazočio je i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je Gradu Splitu i braniteljima Sajmišta zahvalio na darovima. - Zahvaljujući udruzi, Gradu Splitu i Gradu Vukovaru djeca će dobiti ove poklon paketiće. Tu su košare s poklonima i zečevi koji će ih podijeliti. Drago mi je što ćemo ovako razveseliti naše najmlađe sugrađane, naglasio je gradonačelnik.

Prigodnom programu nazočio je i predsjednik Gradskoga vijeća Igor Gavrić koji je pohvalio rad ove udruge te izrazio zadovoljstvo što brinu o svojim namlađim sugrađanima. -Mogu samo pohvaliti ovu udrugu, jer iako je mlada u ovom je kratkom vremenu organizirala puno akcija, a posebno me veseli što će prigodnim poklonima razveseliti vukovarske mališane koji su budućnost našega grada, rekao je Gavrić.

Dodjeli paketića je kao županov savjetnik Grgo Krajina.