×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/stories/2015/05/22/04
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2015/05/22/04

{gallery}2015/05/22/04{/gallery}U vukovarskoj osnovnoj školi „Antun Bauer" u petak 22.05.2015. godine, održano je edukativno predavanje i radionica s temom „Kako prevenirati nepravilno držanje".

Predavanje je organizirao Lions klub Vukovar u suradnji sa ravnateljem škole gospodinom Jozom Mihaljev i pedagoginjom gospođom Ivanom Dragšić. Stručno predavanje održano je za učenike osmih razreda, njih 40-ak, budući da je pubertet razdoblje intenzivnog rasta i razvoja, te se često javlja nepravilno držanje, čemu pridonose i dnevno i tjedno opterećenje nastavom u dugotrajnom nepravilnom položaju, nepravilno nošenje školskih torbi te ostali čimbenici rizika.
Predavanju su prisustvovali i nastavnici, te školska psihologinja Jasna Kraljević.

Učenici su pokazali iznimno veliko zanimanje te aktivno sudjelovali u radionici i posebno pokazali interes za praktični dio prezentacije koji se odnosio na demonstraciju kako se utvrđuje nepravilno držanje, vježbe na terapijskoj lopti i balansnoj dasci koje se koriste u prevenciji.
Učenicima je demonstrirano i pravilno sjedenje, nošenje školskih torbi, kao i vježbe koje trebaju koristiti tijekom rada na računalu. Na kraju predavanja učenici su sudjelovali u diskusiji i zajedno donijeli zaključke o usvojenim mjerama prevencije.

Vrlo zanimljivo i edukativno predavanje održala je Vesna Šeper , predavač na vukovarskom veleučilištu uz asistenciju Jovane Prokić i Željka Đekić.

Dogovorena je i dugoročna suradnja između OŠ Antun Bauer i LC Vukovar, te pokretanje zajedničkih projekata.