{gallery}2015/06/15/03{/gallery} PRONI Centar za socijalno podučavanje/Info Centar za mlade Vukovar organizirao je dana 13.6.2015. godine volontersku akciju „Uređivanje park-šume Adica" u vremenu od 11:00 do 16:00 sati.

U sklopu trećeg, ujedno i posljednjeg, dana manifestacije "Dani mladih Vukovar", koji su se održali od 11. do 13. lipnja, pod pokroviteljstvom Grada Vukovara, Info centar za mlade Vukovar organizirao je volontersku akciju uređivanja park-šume Adica.

Na volonterskoj akciji okupilo se 9 volontera ICM-a koji su „predvodili" aktivnost, a u volontersku akciju uključilo se i nekoliko građana/mladih grada Vukovara.

Cilj ove volonterske akcije je aktivirati mlade ljude na volontiranje, a pri tome provesti vrijeme u prirodi i urediti i pomoći pri očuvanju prirode park-šume Adica u gradu Vukovaru.

Volonteri su očistili i pripremili za bojanje 6 klupa na glavnoj stazi koja vodi u Adicu, te ih premazali sa zažtitinim premazom za drvo i obilježili da su klupe mokre. Također, volonteri su pokupili i smeće na području gdje su radili.

Ova aktivnost financirana je sredstvima Ministarstava socijalne politike i mladih i Grada Vukovara.