{gallery}2015/12/09/01{/gallery} Dana 07. prosinca 2015. godine u Osijeku održana je Regionalna konferencija organizacija civilnoga društva Slavnonije i Baranje u organizaciji Programa Šalter kojeg u partnerstvu provode Volonterski centar Osijek kao regionalni centar podrške i županijske suradne organizacije PRONI Centar za socijalno podučavanje – podružnica Vukovar, Udruga „Oppidum" iz Požege i Informativno pravni centar iz Slavonskog Broda, a uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.


Na konferenicji su otvorene glavne teme važne za održivost i razvoj civilnog društva kroz predstavljanje novih mogućnosti financiranja u narednom razdoblju, primjera dobre prakse socijalnog poduzetništva i društveno-korisnog učenja , te novih oblika ulaganja u razvoj civilnog društva.


U sklopu Konferencije upriličena je i Panel rasprava na kojoj su sudjelovali predstavnici iz Centra za mirovne studije i Inicijativa „Dobrodošli", Instituta za međunarodne odnose i razvoj, Ministarstva rada i mirovinskog sustava, upraviteljica Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, itd.


Ispred Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica „ Vukovar, Konferenciji je prisustvovala Klara Šimić.