Održan je radni posjet predstavnika Das Startup – und Innovationszentrum der Region Ulm/Neu-Ulm, Inkubatora za startup-ove i inovativne tvrtke iz Ulma, Njemačka i predstavnika Grada Vukovara te Razvojne agencije Vukovar d.o.o.

Cilj posjete je razmjena iskustava uz prijenos informacija o napretku koji se ostvaruje pomoću novoizgrađenih centara i inkubatora te o stanju u gospodarstvu i njegovu napretku i razvoju.

Predstavnici delegacije iz Ulma prenijeli su svoja iskustva vezano za pružanje usluga za rast i razvoj startup-ova i inovativnih tvrtki koje su smještene u njihovom inkubatoru. Detaljnije se raspravljalo o metodologiji rada s novim poduzetnicima, načinu razrade poslovnih ideja te vođenju tvrtki od početne faze do faze uzleta – rasta. Također se raspravljalo i o mogućnostima razvoja daljnjih oblika suradnje između naših inkubatora i gradova Vukovara i Ulma.

Grad Vukovar i Razvojna agencija Vukovar d.o.o. koristit će nove informacije i saznanja u daljnjem radu sa start up-ovima s ciljem povećanja doprinosa rastu i razvoju postojećih tvrtki.