×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2015/05/11/04
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2015/05/11/04

{gallery}2015/05/11/04{/gallery}VUKOVAR, 07.05.2015. – U prostorijama Razvojne agencije Vukovar d.o.o. održana je radionica pod nazivom „Politika cijena", realizirana uz sufinanciranje Ministarstva poduzetništva i obrta kroz program Poduzetnički impuls 2014.

Riječ je o seminaru koji je bio namijenjen rukovoditeljima i vlasnicima mikro, malih i srednjih poduzeća koji im je pružio uvid u metode i politike određivanja cijena sa svrhom postizanja dugoročne profitabilnosti. Budući da se u današnjem okruženju ekonomska kretanja koja utječu na profitabilnost mijenjaju pri svakoj promjeni tehnologije, zakonodavstva, tržišta, relativnih troškova proizvodnje, potrošačevih potreba i konkurencije, samim time dolazi do potrebe promjene cijena. Dobro formiranom cjenovnom politikom može se zahvatiti veće tržište, imati zadovoljnije kupce i više zarađivati. Odluka o razini cijene je vrlo kompleksna i uvelike ovisi o potražnji, troškovima, konkurenciji i percepciji vrijednosti proizvoda.

Sudionici radionice su dobili odgovore na slijedeća pitanja - kako odrediti „pravu cijenu", „optimalnu cijenu", kako se nositi s prigovorima na cijenu, kako reagirati na zahtjeve za „odstupanjem od cijene", kako komunicirati vrijednost i cijenu proizvoda ili usluge.

Istu je održala gospođa Jana Blažević Marcelja, mag. oec poslovna savjetnica i predavačica te certificirani Pricing Professional pri Professional Pricing Society – vodećoj svjetskoj udruzi posvećenoj strateškom pristupu određivanju cijena. Zamjenica je direktora i voditeljica edukacijskog centra Znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci, STEPRI.