Kao što je prije nekoliko dana i najavljeno,  započeli su radovi na novim lokacijama u sklopu projekta „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture grada Vukovara". U sklopu ugovora o radovima "Rekonstrukcija i sanacija sustava vodoopskrbe i javne odvodnje Vukovara te nastavak izgradnje sustava odvodnje u središnjim dijelovima Vukovara" započeli su radovi na izgradnji kanalizacije II. etape zone „D" u Vukovaru koja obuhvaća ulice: Franje Kuhača, kneza Višeslava, Milke Trnine, Budžak, H. V. Hrvatinića i Pakračku. Vrijednost ovih radova iznosi 2,3 milijuna kuna bez PDV-a, a izvodi ih vinkovačka tvrtka Sokol. Planirani završetak ovih radova je travanj 2016. godine.
Nakon pripreme cjevovoda, započeli su i gotovo milijun kuna (bez PDV-a) vrijedni radovi na sanaciji postojećih kanalizacijskih cjevovoda u ulicama: Našička, Lovaska, Šarengradska, Najpar Bašče i Velika skela u Vukovaru. Radovi se izvode metodom bez raskopavanja, a završetak se očekuje do sredine siječnja sljedeće godine.
Financijski najvrjedniji svakako su radovi na rekonstrukciji kanalizacije u ulicama: Bogdanovačka, Duga, Nova, Islandska, SR Njemačke, Dragovoljaca HOS-a i Jelene Kotromanić. Ukupna vrijednost ovih radova iznosi gotovo 7,8 milijuna kuna, a radovi će se odvijati kombiniranjem metoda bez raskopavanja i s raskopavanjem. Radovi koji se izvode metodom bez raskopavanja prema planovima bi trebali biti dovršeni do siječnja sljedeće godine, dok će radovi koji uključuju raskopavanje potrajati do siječnja 2017. godine.
U sklopu ugovora o „Izvođenju radova u perifernim naseljima Vukovara na izgradnji objekata vodoopskrbnog sustava i sustava odvodnje" danas su započeli i radovi na izgradnji kanalizacije u naselju Lipovača. Ovi radovi vrijedni cca 4,4 milijuna kuna trebali bi biti završeni do lipnja sljedeće godine, a dio su ugovora ukupne vrijednosti veće od 78 milijuna kuna (bez PDV-a), kojeg provodi konzorcij hrvatskih tvrtki predvođen vinkovačkom tvrtkom EURCO.