Tvrtka Komunalac zna kako ponovna upotreba otpada može doprinijeti i podizanju kvalitete odgojno-obrazovnih procesa. S tom namjerom, tvrtka Komunalac gradskim obrazovnim institucijama donirala je 10 računala namijenjenih potrebama djece, učenika i odgajatelja.

Donirana računala su se do nedavno koristila u tvrtki Komunalac, no obzirom da je tvrtka zbog svojih potreba morala nabavljati nova računala, stara, ali i dalje upotrebljiva računala odlučili su donirati obrazovnim institucijama u gradu Vukovaru. Proteklog tjedna dio računala doniran je Učeničkom domu u Vukovaru, dok će se preostali dio donirati vrtićima na području grada.
Donacija starih računala dio je strategije gradske tvrtke Komunalac na poticanju ponovne upotrebe stvari i predmeta te provedbi aktivnosti koje imaju značajan utjecaj u pogledu sprječavanja nastanka otpada i doprinosa u zaštiti okoliša.
„Uz potporu Grada Vukovara i Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara, uložili smo više od milijun kuna u novu računalnu opremu, a staru smo obnovili kako bi se još dugo mogla koristiti. Odlučili smo ih donirati obrazovnim ustanovama jer smo željeli poslati poruku zajedništva budući da ovakvom suradnjom i međusobnim pomaganjem činimo naš grad boljim mjestom. Također, ovakvim recikliranjem računalne opreme podižemo ekološku svijest naših najmlađih," istaknuo je direktor tvrtke Komunalac Igor Štrangarević.

Donaciju je zajedno s Upravom tvrtke Komunalac, uručio i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je izrazio zadovoljstvo što ovom gestom tvrtka Komunalac pomaže našim najmlađima u omogućavanju prostora za istraživanje i razvoj, stjecanje novih iskustava, pronalaženje vlastitih puteva razmišljanja, igre i učenja kroz igru, sudjelovanje u različitim projektima te na neki način unaprijediti kvalitetu boravka i življenja djece unutar ovakvih institucija.
„Činimo sve što možemo kako bismo naš grad učinili što boljim mjestom za život. Tvrtki Komunalac bila potrebna nova računala, a Grad im je u tome pomogao. Stara računala nisu htjeli odbaciti, nego su uložili sredstva kako bi ih obnovili i stavili na raspolaganje obrazovnim ustanovama. Ponovna upotreba otpada ujedno je glavna odredba nacionalnog Plana gospodarenja otpadom, a tvrtka Komunalac vlastitim primjerom pokazuje aktivno djelovanje na provedbi predmetnog Plana, te se nadam da će i ostale gradske i druge tvrtke slijediti primjer tvrtke Komunalac i tako dati svoj doprinos u provedbi Plana u gradu Vukovaru", zaključio je Gradonačelnik.
Ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar 1 Mirjana Kulić, zahvalila je na donaciji te naglasila kako će preko računala djeca zaista puno naučiti.
„Nove generacije djece su zaista posebne te već u ovoj dobi rukuju računalima, a preko edukativnih igrica mogu mnogo naučiti," objasnila je ravnateljica Kulić.