U nedjelju, 18. kolovoza, organizirana je ekološka akcija uređenja tribine oko Doma tehnike u Borovu naselju. Akcija je dio projekta „Pokreni se, digni glas i učini nešto za zajedničku i mirnu Europu!" koji se tijekom kolovoza 2013. godine provodi kroz program Mladi na djelu Agencije za mobilnost i programe EU u suradnji s Gradom Vukovar. Ideja mladih je bila očistiti tribine i dio prostora oko njih urediti za ugodan boravak svih građana na Dunavu. Oslikavanje tribina na Dunavu poticaj je mladima na jednu pozitivnu interkulturalnu i ekološku priču, na stvaranje novih ideja, novih aktivnosti, na međusobno povezivanje upravo onako kako to Dunav čini prolazeći kroz niz različitih država. Radeći na uređenju tribine, mladi su imali priliku sresti se i razgovarati s građanima Vukovara koji su s oduševljenjem prihvatili ovu akciju, a nekolicina mladih se priključila i dala svoj doprinos.

Potporu ovoj akciji dali su Grad Vukovar i Hrvatske vode dok je njemačka organizacija Campus 15 osigurala sredstva za čišćenje i uređenje prostora.

Projekt „Pokreni se, digni glas i učini nešto za zajedničku i mirnu Europu!" organizirani je dvotjedni međunarodni kamp za mlade iz šest država (Njemačka, Poljska, Hrvatska, Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina). Kroz dvotjedni program neformalnog obrazovanja organiziran je i proveden niz interaktivnih predavanja, radionica i diskusija te različite akcije sa ciljem poticanja aktivnog djelovanja kako u svojoj zajednici tako i u društvu općenito.

{gallery}2013/08/20/01{/gallery}