{gallery}2015/03/27/02{/gallery}  I u naš vrtić je stiglo proljeće! Svi smo nekako vedriji, nasmijaniji, poletniji jer je i sve oko nas okićeno prvim vjesnicima proljeća, ljubičicama, jaglacima, rosom opijenim visibabama... Najviše se tome raduju naša dječica koja sada, uz sve duže sunčane dane, mogu uživati u igri na otvorenom.
Sve se budi na novi život pa su tako i naše sobe i hodnici vrtića ukrašeni netom propupalim drvećem, malenim gnijezdima, cvijećem opojnih boja... Aktivnosti su usmjerene na zadovoljavanje dječje potrebe za upoznavanjem prirode, karakteristikama i osobitostima proljeća, da istražuju, pitaju, samostalno razmišljaju i zaključuju. Djeca usvajaju nove nazive kao što su pupanje, cvjetanje, listanje, sadnja...
U ovome javljanju vam otkrivamo samo djelić onoga što učimo, čime nadahnjujemo i potičemo naše male umove.
Pripremamo se i za blagdan Uskrsa a ova aktivnost, koja se odvijala u područnom objektu Sotin, bila je na temu JAJE. Bojanje jaja nije imalo samo svrhu zabave, već da djeca upoznaju značenje „jaja", kao simbola rađanja novog života; izrađivali smo i čestitke, košarice, gnijezda, neki su se okušali i u kulinarskim vještinama. Starija djeca su imala mogućnost razvijati svoje predmatematičke i predčitalačke vještine.
I do nekog sljedećeg javljanja i neke nove vrtićke avanture, želimo pozdraviti naš Vukovar i sve njegove stanovnike ovim mislima nama dragog i prerano preminulog glumca Robina Williamsa:
"Proljeće je način na koji priroda kaže: Zabavljajmo se!"