Jeste li umorni od života? Želite li učinkovit lijek za svoj pesimizam? Trebate li Brontë za ponovno pokretanje slomljenog srca ili Austen kako bi se obuzdala vaša arogancija? Hemingway za glavobolju, injekcija du Maurier za nisko samopoštovanje? Jeste li sramežljivi, anksiozni ili pod stresom? Traži li vaša vitalnost nekog Sparksa? Smijemo li vas masirati Murakamijem? Ublažiti bolove Wolfom ili Wodehouseom? Je li vam neophodna knjiga za umanjenje samoće?

Bilo da patite od težeg slučaja bluesa ili ste depresivni i tjeskobni, na ovim plakatima možete pronaći lijek u obliku romana koji će vam olakšati muke. Kad pročitate knjigu u pravom trenutku, život se može doslovno preobraziti. Snaga riječi može nas učiniti zdravima. Pisana i izgovorena riječ terapijski djeluje na ljude bez obzira na njihovu životnu dob. Čitajući druge i o drugima mi zapravo čitamo sebe. Riječima ne možemo promijeniti svijet, ali možemo svoje razmišljanje i pristup životu i na taj način svijet možemo učiniti boljim mjestom za život.

U vremenu u kojem živimo svakodnevno se susrećemo sa stresom i raznim egzistencijalnim problemima, a čitanje i njegovo terapijsko djelovanje neupitno nam je na korist. Bibliterapija nam je danas, doista, svima potrebna.