×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/stories/2012/11/06/01
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2012/11/06/01

Cijeli Mjesec hrvatske knjige u znaku je međugeneracijskog druženja i vremeplova pa vas sad malo vraćamo u doba djetinjstva, veselog i zaigranog. Naime, knjižnica je u srijedu, 31. listopada 2012. u jutarnjim satima ugostila dramsku skupinu OŠ Mitnica s voditeljicom Boženom Ursa Starc, koji su svojom izvedbom predstave Potraži me u knjizi oduševili ne samo djecu i već i sve odrasle. Ukratko, priča je ovo o čarobnjaku koji osim čarobnim štapićem pomaže djeci i čarobnim napitkom, a sve kako bi im olakšao čitanje, pisanje i sve druge školske jade i zadatke. Kako to već biva, stvari nisu baš krenule najbolje pa je odjednom umjesto dobre knjižničarke zbrku napravio šašavi klaun, a priča koju nam je htio ispričati čarobnjak malo se pobrkala jer je neki dječak istrgnuo stranice knjige pa su se likovi izmiješali. Sve u svemu, Crvenkapicu, trčećeg Zeca sa satom, gladnog Vuka i Petra Pana smjestili smo konačno u priče kojima pripadaju, a dječaka koji je istrgnuo stranice otkrili smo skrivenog među publikom i pomoću čarobnog napitka riješili i njegov problem sporog čitanja. Zauzvrat, obećao je da će od sada paziti na knjige i više ih neće trgati i uništavati.

Predstavu su s oduševljenjem odgledali i male glumce ocijenili čistom peticom, djeca iz dječjih vrtića Vukovar 1 i Vukovar 2 te Osnovne škole Josipa Matoša, a knjižnica će se pobrinuti da naši mali glumci: čarobnjak Karlo, šašavi Klaun Borna, Vuk Ivan, Crvenkapica Marta H., Zeko Nikola, Petar Pan Borna Š. te Knjižničarke Ivana i Katarina svoju predstavu izvedu još negdje i to čak za malo stariju i stručniju publiku.

Više slika za ovu šaroliku i razigranu glumačku skupinu pogledajte na našoj www.gkvu.hr kao i na našem FB profilu.

{gallery}2012/11/06/01{/gallery}

Gradska knjižnica Vukovar je u srijedu, 31. studenoga 2012. u jutarnjim satima ugostila dramsku skupinu OŠ Mitnica s voditeljicom Boženom Ursa Starc, koji su svojom izvedbom predstave Potraži me u knjizi oduševili ne samo djecu i već i sve odrasle.