×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/stories/2012/11/14/03
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2012/11/14/03

U utorak, 13.studenog 2012. u Gradskoj knjižnici Vukovar održana je Tribina: O čemu govorite,a mi ne čujemo? u okviru Mjeseca hrvatske knjige 2012.

Na Tribini su aktivno sudjelovali: gradonačelnik Željko Sabo, zamjenica gradonačelnika Danijela Stanković, pročelnica za društvene djelatnosti, zdravstva, socijalne skrbi, branitelja i nacionalne manjine Dragica Holoker-Radumilo, djelatnica Upravnog odjela za gospodarstvo, EU projekte i međunarodnu suradnju Kristina Glumac, viši stručni referent za razvoj civilnog društva i rad s mladima Siniša Mitrović, predstojnica Zavoda za zapošljavanje-Područne službe Vukovar Jasna Kolar, predstavnici privatnih obrta; kozmetičkog salona Luna Snežana Živković i ugostiteljskog objekta Golubica Siniša Zekanović, studenti Veleučilišta Lavoslav Ružička, učenici srednjih škola: Strukovne škole, Tehničke škole Nikola Tesla i Gimnazije.

Tijekom Tribine analizirana je statistička obrada upitnika koja je nekoliko dana ranije provedena u srednjim školama u gradu Vukovaru i u Veleučilištu Lavoslav Ružička na uzorku od 104 ispitanika oba spola.

Zabrinjavajući su podaci da mladi: 75% nakon školovanja ne bi ostali živjeti u gradu Vukovaru, 74% ne posjećuje kulturna zbivanja, ne zna zašto je odabralo smjer i mjesto školovanja 74%. Na pitanje što im najviše smeta u Vukovaru 35% smatra nedostatak sportskih terena, dvorana i bazena, iako 40% mladih ispitanika uopće se ne bavi sportom.

Program je iznjedrio vrlo kvalitetno i dinamičkim raspravama obje grupe sudionika sa konkretnim prijedlozima za rješavanje ključnih pitanja i problema obrazovanja, zapošljavanja i slobodnog vremena mladih uz zajedničku želju i nastojanje da mladi vide svoju priliku u gradu Vukovaru.

Svrha ovoga programa je poboljšanje komunikacije, dijaloga između mladih i Gradske uprave, Zavoda za zapošljavanje i ostalih struktura u gradu.

Više fotografija pogledajte na našem webu: www.gkvu.hr i na našem Facebook-u

{gallery}2012/11/14/03{/gallery}